KaisaHernberg Maailman pelastaminen on loistava bisnes

Tartte tulla lääppimään

1980-luku, olen viidennellä luokalla. Samalla luokalla oleva poika puristelee takapuoltani lähes päivittäin. En pidä siitä ja kiskon poikaa tukasta aina, kun hän käy minuun käsiksi. Se ei poikaa pahemmin lannista, pikemminkin innostaa.

1980-luvun loppu, yläaste. Sidon kengännauhoja koulun käytävällä, kun luokkatoverini, poika, läpsäisee ohikulkiessaan minua takamukselle ja kommentoi: “Kaisalla on hyvä perse.” Jään hämmentyneenä tuijottamaan hänen peräänsä.

1990-luvun puoliväli. Kuljen Tampereen Hämeenkadulla kahdeksan maissa illalla, kun vastaan hoippuu kaksi suunnilleen ikäistäni nuortamiestä. He ovat kännissä, pilvessä, mitälie. Yhtäkkiä toinen heistä yrittää kouraista minua haarovälistä. Vaistomaisesti tönäisen tyypin kauemmas, huudan ja juoksen pois. Vapisen säikähdyksestä.

2000-luvun alku. Olen asiakkaan juhlissa. Yhtäkkiä joku kouraisee minua takapuolesta. Käännyn katsomaan, mutta tekijä on ehtinyt livistää.

2000-luvun puoliväli. Työpaikan pikkujoulut, istumme kaikki suuren pöydän ympärillä ja juttelemme mukavia. Viiniäkin juodaan, mutta kukaan ei ole humalassa. Pomoni laskee kätensä reidelleni. Katson häntä hämmästyneenä ja hän vetäisee kätensä nopeasti pois.

2010-luvun alku. Olemme työporukalla baarikierroksella. Illan edetessä miespuoliset kollegat kähmivät naispuolisia kollegoja yhä ronskimmin. Yritän pysytellä tanssilattialla heistä tarpeeksi kaukana.

2010-luvun alku. Istun bussissa Länsiväylällä. Yhtäkkiä vieressäni istuva nainen puuskahtaa: “Ei jumalauta! Toi äijä runkkaa noiden pikkutyttöjen edessä.” Nainen juoksee bussin etuosaan, jossa keski-ikäinen mies istuu vastapäätä kahta osapuilleen kymmenvuotiasta pikkutyttöä ja tumputtaa. Nainen ohjaa tytöt muualle istumaan ja komentaa miestä häipymään. Mies livahtaa ulos bussista seuraavalla pysäkillä.

Nämä sattumukset nousivat mieleeni, kun luin Twitteristä keskustelua #lääppij-hashtagilla. Ylen toimittaja Rakel Liekki kertoi perjantaina kahden miehen yrittäneen ottaa kuvia hänen hameensa alta hänen juontaessaan livelähetystä. Perussuomalaisten poliitikko kommentoi Liekin twiittiä täysin asiattomasti, ja siitä se sitten lähti. Lukemattomat naiset ja jokunen mieskin alkoivat kertoa ahdistelukokemuksistaan.

Miksi näillä kokemuksilla on yleistä merkitystä? Taatusti kenenkään tavoitteena ei ole luoda kuvaa, että kaikki miehet ovat lääppiviä sikoja. Itsekin tunnen monin verroin enemmän kivoja ja fiksuja miehiä, jotka kyllä ymmärtävät sivistyneen kanssakäymisen pelisäännöt.

Pointtina ei myöskään ole väittää, että muunmaalaiset miehet olisivat jotenkin suomalaisia parempia. Itselläni - kuten varmaan useimmilla naisilla - on yhtä lailla kokemuksia ahdistelusta ulkomailta kuin Suomesta.

Siitäkään ei ole kyse, että haluttaisiin väheksyä miesten kokemaa ahdistelua. Itsekin tunnen useita miehiä, jotka ovat joutuneet ahdistelun kohteeksi baarissa tai työpaikalla. Mielestäni ahdistelu on väärin, oli tekijänä tai kohteena kuka tahansa.

Merkitystä näillä kertomuksilla on siksi, että ne osoittavat ilmiön arkipäiväisyyden Suomessa. Viime aikoina on julkisessa keskustelussa noussut esiin sellaisia väitteitä, että maahanmuuttajat toisivat Suomeen mukanaan uudenlaisen naisten ahdistelun kulttuurin. Se ottaa aivoon kaikkia meitä, jotka olemme joutuneet ahdistelun kohteeksi lapsuudesta lähtien.

Näistä kokemuksista puhutaan nyt siksi, koska monet haluavat tekopyhän rasistisen agendan sijaan rehellistä keskustelua. Maahanmuuttajien tekemä ahdistelu ja seksuaalinen väkivalta on väärin ja tuomittavaa. Ja ihan yhtä lailla väärin ja tuomittavaa se on myös suomalaisten tekemänä.

Jos ihan aidosti ollaan huolissaan suomalaisten naisten ja tyttöjen turvallisuudesta, kaikkein tärkeintä on panostaa kasvatukseen ihan täällä kotimaassa. Kaikkien meidän, jotka kasvatamme tähän maahan uusia mies- ja naissukupolvia, on tehtävä jälkikasvullemme selväksi, että jokainen päättää ihan itse, haluaako tulla kosketetuksi. Meidän pitää myös näyttää lapsillemme hyvää esimerkkiä.

Ja samalla voisi lopettaa sen huorittelun ja raiskauksilla uhkailun internetissä. Se on erittäin huono tapa ilmaista huolensa naisten ja tyttöjen turvallisuudesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Muistan toki nuoruudestani useitakin tapauksia, mutta näitä oli oikeasti tosi vähän.

En muista yhtään tapausta missä kantasuomalaiset aikuiset miehet (tai partalapset, ihan miten vaan) olisivat piirittäneet, ryöstäneet ja käpälöineen jopa 15 vuotiaita tyttöjä kuten Kölnissä tapahtui. Kuten poliisipäällikkö Koskimäki Helsingistä totesi, on tämä ilmiö tullut jo suomeenkin. Yritätkö vähetellä sitä kertomalla jotain muuta. Pysy faktoissa ja lopeta "mulla on unelma" höttö.

Tätä on aivan turha yrittää kääntää miksikään muuksi sillä, että on muakin taputeltu takapuolelle 20 vuotta sitten. Älä oikeasti viitsi lässyttää mitään noin naivia.

Saksassa ensimmäiset hyödylliset idiootit ovat jo kääntäneet takkinsa kuten Merkel. Kukaan täysijärkinen ei enää kehtaa kantaa banderolleja eikä hehkuttaa "mulla on unelma".

Suomessa on valtava määrä hyödyllisiä idiootteja ja blogistilla se on oikein äidinveressä. Tunnet varmaan erään hyödyllisen idiootin ruumiillistuman (taistolaisen, vinkkinä) joka yritti väkisin vaihtaa toimivan demokratian kommunistiseen yksipuoluediktatuuriin. Voiko ihminen enää osoittaa syvempää arvostelukyvyttömyyttä ja totaalista typeryyttä.

Luotan vain faktoihin ja niillä puhuviin politiikkohin. Yksi erittäin hyvä esimerkki faktapolitiikosta on Simon Elo, joka kirjoitti erinomaisen kirjan ruotsin pakolaisongelmasta. Onneksi hänestä tuli kansanedustaja:)

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

On pakko sen verran puuttua tähän, että Simon Elo on niin kaukana faktapoliitikosta kun vaan voi olla. Mies on tyhjää puhuva populisti pahimmasta päästä. Sen näkee helposti kun seuraa vaikkapa miehen ulostuloja Espoon valtuustossa, eduskunnassa tai oikeastaan missä tahansa muuallakin.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Annatko esimerkin, missä ja milloin Elo on puhunut tyhjää?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #16

Elo muunmuassa ehdotti Espoon valtuustossa että Espoossa pitäisi laskea veroäyriä koska Espoo hänen mukaansa sai voittoa 200 miljoonaa vuodessa. Todellisuudessa Espoo velkaantui tuona vuonna parillasadalla miljoonalla. Toki moinen johtui siitä, että nuori mies ei ollut tutustunut riittävällä tavalla kunnallistalouteen.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #16

Pressiklubin natsivasemmistoretoriikka oli oiva esimerkki sekä historiantuntemuksen että parlamentaarisen demokratian käsitteiden osaamattomuudesta.

Eduskunnan puheenvuoroissa mies keskittyy lähinnä haukkumaan edellisiä hallituksia, joka tapahtuu noin kahdessa kolmasosassa miehen puheenvuoroja. Siinä sitä ratkaisukeskeistä ja sisällöllistä politiikkaa parhaimmillaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Minun vinkkelistä katsottuna vihreät ovat paljon suurempia populisteja kuin Simon Elo.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Simon Elo on varmasti tehnyt jotan hyvää, koskat vihreät puunhalaajat haukkuvat.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Nuoruudessani, kehitysvaiheessani kourimme tyttöjä, jotka sen sallivat. Sallimattomat saivat olla rauhassa. Emme, helsinkiläisittäin, skrevammeet väkisin.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Nyt Kölnissä uudenvuoden aattona tapahtuneita seksuaalisia päällekäymisiä koskevien ilmoitusten määrä on kasvanut 379:ään, ja Suomessa hyvätuloinen yhteiskunnallinen eliitti haluaa kuitata tämän ikävän historiallisen käänteen kertomalla tarinoita siitä kuinka koulussa minä sidoin kengännauhoja 1980-luvulla...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo verkkainen ilmiantojen määrän kasvaminen Kölnissä viittaa vahvasti tietynlaiseen provosointiin. Jotkut tahot haluavat manipuloida yleistä ilmapiiriä. Tiettävästi yhtään raiskaustapausta ei siellä tapahtunut kuitenkaan eikä kukaan sitä väitäkään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos kähmityt uskaltavat tehdä vihdoin viimein ilmiantoja kokemastaan, niin sekö on vain pelkkää provosoinnin tulosta?

Jokainen rikoksen ilmianto on aina oikein!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

"Jokainen rikoksen ilmianto on aina oikein!"

Tilastojen mukaan Suomessa yli puolet raiskausilmiannoista ei tutkinnan jälkeen johda syytteen nostamiseen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

Pitääkö siis paikkansa tuo "Jokainen rikoksen ilmianto on aina oikein!" ?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #10

Rikoksen ilmianto on aina oikein, jos sitä ei todeta syytteenalaiseksi vääräksi ilmiannoksi ja herjaamiseksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #8

Tuskin tähän asti mikään "kähmintä".

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Niinpä. Esimerkki provosoinnista löytyi sieltä matu-jengistä, ja esimerkki yleisen ilmapiirin manipuloinnista löytyi siitä, että poliisi sangen nihkeästi ja hitaasti otti rikosilmoituksia vastaan, ennenkuin padot murtuivat.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ilmoitusten - ei "ilmiantojen" - määrän verkkainen kasvu johtuu saksalaisesta byrokratiasta. Monet Kölnissä päällekäymisen kohteeksi joutuneet naiset eivät asu Kölnissä vaan olivat käymässä tai läpikulkumatkalla. He ovat tehneet rikosilmoituksen asuinpaikkakunnallaan. Näiden yhdistäminen kestää aikansa.

Kari Ahveninen

Veikkaisin kuitenkin että tuo ilmiantojen "verkkaisen määrän kasvaminen" todennäköisemmin viittaa kuitenkin siihen kuinka haluttomia "oikean" maahanmuuttokannan omaavat mediat ovat julkistamaan tällaista ikävää tietoa, kun se on jo kertaalleen ponnekkaasti kielletty.

Ja huomaan että olet lukenut noita uutisia oikeanväriset lasit silmilläsi, kun et ole yhtään raiskaustapausta huomannut tuolta uutisvirrasta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Humahtiko korvissa kun blogi meni yli ymmärryksen?

Käyttäjän katjapaavilainen kuva
Katja Paavilainen

Kiitos nimppari-kaimalle aiheellisesta kirjoituksesta ja kokemusten jakamisesta. Kyllä me Suomen neidot ollaan ihan kiltisti alistuttu sovinismin määräysvaltaan, kuten käytännössä koko boltsimme ihmiskulttuureissa on tapana.

Fantsua että ensimmäiset kolme miestä viittaavat kintaalla tälle tärkeälle asialle?!

Satu Kauramäki

Viittaavat kintaalla mille tärkeälle asialle?

Sovinistista meininkiä tässä maassa ihan suomalaistenkin miesten taholta en kiellä. Minusta sävy on kuitenkin hieman toinen, ja meillä on myös mahdollisuuksia väistyä tai puolustautua.
Eiköhän meidän oikeutemme naisina ole tässä maassa kuitenkin vielä aivan toista luokkaa kuin islamistisissa maissa? En tahdo sitä heikennettävän pätkääkään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miten kummassa tämä naisten ahdistelu on nyt vasta tullut ajankohtaiseksi, onko naiset säästänee kamalia kokemuksiaan niinsanotusti pahan päivän varalle.

Ilmeisesti tämä on kuitenkin muistutus, että ainahan on ollut lääppijöitä ja tyhmiä miehiä.

Ei kai tämäkään kuitenkaan poista sitä asiaa, että jopa turvapaikanhakijat voivat ahdistella ja lääppiä.

Pitääkö näitä sitten eritellä? sitähän tässä yritetään sanoa, eli parempi, ettei puhuta enää mistään ongelmallisesta, tai jos puhutaan, niin parempi käyttää uutisoinnissa kieltä, jossa sanotaan, että mieshenkilö kosketti naishenkilöä, mieshenkilön tuntomerkkejä emme nyt anna, koska mieshenkilön tuntomerkit voivat johtaa vääriin päätelmiin.

Tällä tavalla se varmasti rauhoittuu tämä nettikeskustelu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

No, hyvä kun naisten ahdistelu on Petteri ritalalle tullut vasta nyt ajankohtaiseksi. Jatka entiseen malliin. Toki aiheesta on keskusteltu ennenkin, mutta viime aikainen ahdistelukuohu on tietenkin aktualisoinut aihetta.
Kölnissä ja muualla tapahtuneet joukkoajojahdit ovat kuitenkin somen mahdollistama ilmiö johon on suhtauduttava vakavasti ja tutkittava perusteellisesti. Kyseessä on myös kulttuurisidonnainen ilmiö, en usko, että näin suurta tyttöjä kiusaavaa jengiä saataisi suomalaisista pojista ja miehistä koottua.

Sari Haapala

"Viime aikoina on julkisessa keskustelussa noussut esiin sellaisia väitteitä, että maahanmuuttajat toisivat Suomeen mukanaan uudenlaisen naisten ahdistelun kulttuurin."

Poliisin mukaan näin ainakin on Helsingissä: http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/840761/Suomeen+on...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Koskimäki sanoi, että puistoissa ja kaduilla tapahtuneet seksuaalirikokset olivat Suomessa tuntemattomia ennen kuin 32 000 turvapaikanhakijaa saapui maahan viime vuonna."

Olivatko ne tuntemattomia? Siis täysin tuntemattomia? Niitäkö ei milloinkaan ole tapahtunut aiemmin?

Sari Haapala

Koskimäki puhui Helsingin osalta raportoiduista kadulla ja puistoissa tapahtuneista raiskaustapauksista, joissa kaikissa on ollut ulkomaalaistaustainen tekijä. Uskon että Koskimäellä on Helsingin apulaispoliisipäällikkönä parempi ja tarkempi kuva Helsingin rikollisuudesta kuin nettikommentoija Juha Kuikalla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ainakin puoli vuosisataa on varoitettu naisia menemästä Kaisaniemenpuistoon pimeällä. Ja olen kuullut naisen kertovan, että poliisi oli kuitannut hänen ilmoituksen siellä tapahtuneesta raiskaksesta sanomalla: tartteko sinne mennä keskellä yötä.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Kasvatus on tietenkin tärkeää, mutta luonnollisesti kaikki ulkomailta tulleet ahdistelijat kannattaa lähettää takaisin tai ainakin pois Suomesta. Mielellään toki ihan suomalaisetkin, mutta se ei onnistu.

Kukaan ei voi osoittaa, etteikö turvallisuus paranisi näin tekemällä helposti. Yrittää saa. :)

Satu Kauramäki

"Merkitystä näillä kertomuksilla on siksi, että ne osoittavat ilmiön arkipäiväisyyden Suomessa. Viime aikoina on julkisessa keskustelussa noussut esiin sellaisia väitteitä, että maahanmuuttajat toisivat Suomeen mukanaan uudenlaisen naisten ahdistelun kulttuurin. Se ottaa aivoon kaikkia meitä, jotka olemme joutuneet ahdistelun kohteeksi lapsuudesta lähtien."

Well. Jos jonkinlaista ahdistelua sitä on itsekin tullut elämänmatkan varrella koettua, vaan enpä kyllä näe minkäänlaista yhteyttä tällä -anteeksi vain- lapsellisella tilityksellä siitä kuinka sinäkin olet jotakin huomiota saanut, meneillään olevan tilanteen ja julkisuudessa käydyn keskustelun kanssa. Kehoittaisin myös olemaan puhumatta "meidän kaikkien" puolesta ja antaa jokaisen puhua omasta puolestaan.

Raiskauksia on tapahtunut aina. Seksuaalista häirintää on tapahtunut aina. Mutta onhan tämä turvapaikanhakijoiden mukanaan tuoma kulttuuri ja tilanne nyt jotain aivan muuta kuin satunnainen perseelle läpsiminen tai kännisen finskapossun (anteeksi pojat, mutta näitäkin on) lähentely-yritykset. Siinä missä aikuisen (tai nuoremmankin) naisen on edes jokseenkin mahdollista selviytyä elämässä eteenpäin jopa tultuaan raiskatuksi, se on lähestulkoon mahdotonta esim. teinitytölle jonka kimppuun käydään suurella joukolla ja jo pelkästään fyysiset vammat ovat merkittäviä, jopa vammauttavia, joskus tappaviakin.

Nyt jotain rotia jo tähän keskusteluun, ihan oikeasti.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Tuosta tuli mieleeni eräs tässä keskustelussa aika vähälle huomiolle jäänyt seikka. Vähättelemättä yhtään blogistin esimerkin kaltaisia lääppimistä, kopelointia yms. kouluajoilta, sen konteksti kuitenkin poikkeaa siitä mitä Kölnissä tapahtui uutena vuotena. Vaikka peruskoulussa tai lukiossa takapuolta puristellut poika on toiminut väärin, hän on kuitenkin selvästi saman yhteisön jäsen. Se tarkoittaa sitä, että (koulu)yhteisö voi hänet asettaa teostaan häpeään etenkin jos teolle on ollut silminnäkijöitä. Mikä tietysti edellyttää sitä, että yhteisö tuomitsee tällaisen lääppimisen, mutta otan sen nyt tässä annettuna. Joka tapauksessa tällainen ojentamisen mahdollisuus on ylipäätään eri tavalla olemassa, vaikka se ei toteutuisikaan, kuin Kölnin kaltaisessa tapauksessa jossa tekijät ovat kokonaan eri yhteisöstä.

Itse olen ymmärtänyt, että monikulttuurisuus voi tarkoittaa juuri sitä, että yhteiskunnan sisällä on erilaisia kulttuureja, mutta ikävimmillään se tarkoittaa sitä, ettei niiden välillä ole keskusteluyhteyttä ja näin tällainen "palautteen" antaminen on joko hyvin vaikeaa tai mahdotonta. Tästä syystä siis Kölnissä vastaavanlaista ahdistelua kokevat voivat kokea sen paljon vakavampana ja loukkaavampana. Ikään kuin toinen "heimo" (yksi monikulttuurin sisäinen yhteisö) olisi tehnyt hyöykkäyksen, tai ainakin tempun jolla osoittaa ettei toisen yhteisön (kantaväestön) ihmisiä ja heidän koskemattomuuttaan lainkaan kunnioita. Tästä syystä ymmärrän hyvin, jos ihmisiä närkästyttää tällaisten vanhojen koulutarinoiden muistelu kun kyse on aivan toisentyyppisestä ilmiöstä.

Lopuksi vielä huomautan, että itse en ole ns. monikulttuurisuuden vastustaja. Itse asiassa pikemminkin minut on helpompi nähdä juuri päinvastoin, pidän sitä jossain määrin väistämättömänä ja kehittyvälle kulttuurille välttämättömän kehityksenä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö siihen liittyisi ongelmia ja että monikulttuurisuuteen liittyvät asiat menisivät aina kuten Strömsössä. Eivät mene. Ja jotta ongelmilta (esimerkiksi juuri yhteiskunnan sisäisten kulttuurien välinen kunnioituksen ja vuorovaikutuksen puute) vältyttäisiin, kissa on voitava nostaa pöydälle. Eikä ongelmat ratkea ainakaan sillä, että aiheesta keskustelemisen sijaan yritetään vaihtaa aina keskustelunaihetta (tai sen keskipistettä) aina vain muualle.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

On hyvä, että osoitetaan yhä uudelleen, että maahanmuuton vastustajien hellimä ajatus, että maahanmuuttajat toisivat maahamme uutena ilmiönä vaikkapa puskaraiskaukset ja muun väkivallan naisia kohtaan, on virheellinen. Seksuaalinen väkivalta on myös osa omaa kultuuriamme - paheksuttu osa, mutta osa silti. Se ei toki poista millään tavoin sitä, että osa tulijoista käyttäytyy törkeästi, tai etteikö moni tulijoista tule maista joissa naisen asema on paljon heikompi kuin Suomessa.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Ei varmaankaan ole niin, että seksuaalirikokset olisivat tuontitavaraa, mutta valitettavasti tietyistä maista tulevat ovat erottuvat seksuaalirikoksissa sekä tekijöinä että tekotapansa puolesta. Samoin maahanmuuttoon on viime päivinä liittynyt kielteisiä asioita, kuten Helsingin apulaispoliisipäällikkö kertoi. Nämä eivät tietenkään poista suomalaisten tekemiä seksuaalirikoksia tai tee niistä hyväksyttävämpiä. Mutta näiden esiin tulleiden ilmiöiden osalta suosittelen, että ette jätä tätä keskustelua vain maahanmuuton vastustajille.

Risto Laine

Kyllä minullakin on muistoja 90 luvun alusta, kun Naisten seksuaalisuutta alettiin markkinoimaan. Mieleen painuvat ahdistelut olivat keski-ikäisiltä naisilta, jotka tulivat lääppimään, kokeili pakaroita ja millainen varustustaso on kaverilla. Tästä päästiin 2000 luvun alkuun, kun ravintoloissa nuoret flikat tulivat suoraan ehdottamaan: Lähdetään meille panemaan tai lähe nussiin mua.

Jos Mies on joskus sellainen, että järki puuttuu ja muna seisoo, niin naisen seksuaalisia pimeitä puolia, ei juuri julkisessa keskustelussa käsitellä, koska "tabu".

Nykyään näkeekin hyvin paljon tälläisiä puuma ja nuoria pissisbimboja selfietikun nokassa poseeraamassa puoli alastomana ja huulet töröllään.

Atiko Erreri

Rafael Liekki ei ole mikään siveyden sipuli.

Hän on myynyt itseään vuosikaudet ja nyt hän yhtäkkiä muka kauhistuu kun joku ottaa valokuvan hänestä.

Tekopyhyyttä potenssiin kaksi.

Atiko Erreri

Korjaan Tiina-Rakel Liekki joka on siis vuosia myynyt itseään pornoteollisuudelle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #31

Sekö oikeuttaisi että kuka tahansa saisi käyttää ilmaiseksi?
Nykyään tosin on tapana kuvata esiintyjiä ja jos kohdalle sattuu kyseinen kuvakulma niin on odotettavaa, että joku röykeä tarttuu tilaisuuteen joten parasta pitää pöksyt jalassa.

Atiko Erreri Vastaus kommenttiin #72

Kyse on varmaan siitä että - mikäli edes joku on ottanut hänestä hameen alaisen kuvan - hän varmaan suivaantui kun palkkio jäi saamatta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #79

Kai hän on palkkiota saanut lavalla seistessään, mutta ihan oikeutetusti suivaantuu röykeästä käytöksestä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #79

Riippumatta suivaantumisen syystä, se oli aiheesta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei siinä ole mitään tekopyhää.Myös entisillä pornotähdillä on oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen.

Erityisesti tämä oikeus koskee RAKEL Liekkiä. Hän on hyvä ja kaunis ihminen, joka on tehnyt tärkeää työtä jolla on suuri merkitys yhteiskuntamme hyvinvoinnille ja kasvulle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Erikoinen ja diskriminoiva mielipide.

Kyllä kaikilla nykyisilläkin pornotähdillä on oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen !

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #75

Jotkut luulevat, ettei ammatinharjoittajalle olisi oikeus valita asiakkaitaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #82

Toivottavasti noin luulevia on vähemmän tämän viestiketjun jälkeen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

#28
Miten niin erityisesti? Oikeus ruumilliseen koskemattomuuteen on täysin riippumaton mistään kauneudesta tai hyvyydestä tai ansioluetteloista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #83

En tarkoittanut väittää ettei näin ole. Seksityöntekijöiden oikeuksien puolustaminen vain sattuu olemaan sydäntäni lähellä. Olivat nämä sitten nykyisiä tai entisiä.

Tietenkin tuo oikeus koskee kaikkia. Sehän on itsestään selvää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #86

Miksi sitten jankutat itsestään selvistä asioista ?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #89

Minä vastasin jonkun toisen kommenttiin. Ei tarvitse kommentoida jos ei ole mitään sanottavaa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Lieventävänä asianhaarana Raakel ei ottanut opintolainaa ja rahoitti toimittajakoulutuksen näillä sessioilla kameran edessä, alla päällä tai välissä ja lopuksi ryhmähali.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miten niin lieventävänä asiana? Ei näytteleminen pornokuvassa ole mikään rikos.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Seurustelin aikanaan 80-luvulla nuoren naisen kanssa joka oli historiassaan joukkoraiskattu yliopiston tiedekunnan opiskelijabileiden päätteeksi.

Aika platonista se seurustelu oli ja sai mielestäni ollakin tuollaisen kokemuksen huomioiden. Mikäs kiire mulla, varsinkin kun toinen oli hermoraunio, kokenut enemmän kuin keneltäkään voisi vaatia.

Aikanaan se suhde sitten syveni mutta en koskaan unohda noita estoja ja traumoja joita tuo tyttöparka joutuu kantamaan loppuikänsä.

Eipä tuolloin näkynyt odininsotureita saati muita tampioita järjestämässä viranomaisvalvontaa tilaisuuksiin joissa noita tapahtuu.

Risto Laine

Ei ole mikään salaisuus, että juuri niissä piireissä on mitä ihmeellisempiä leikkejä, kokeiluja jne. Sitten moralisoivat muita :D

Kari Ahveninen

Kas kas... sensuuri iskee vihreiden ja vassareiden blogeissa. Hyi teitä.

Ai niin, tehän olettekin niitä parempia kansalaisia ja aina oikeassa. Sorry.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Wikipedia kohdasta "raiskaus" alla tekstin pätkä - koskee siis lähinnä suomalaisia naisia ja miehiä. Joukkoraiskauksista en tosin tiedä, voihan olla että ne ovat ulkomaalaisten asiaa myös kuten puskaraiskauksetkin.

"Toisaalta epävirallisen kyselyn mukaan osa poliisille ilmoitetuista raiskauksista on keksittyjä ja niiden taustalla on vahvan humalatilan aiheuttamat muistikatkot sekä "alibin" rakentaminen puolisoa tai poikaystävää varten. Helsingin poliisille vuonna 2008 tehdyistä raiskausilmoituksista yli 20 % johti "ei rikosta" -päätökseen.[18] Viranomaisten arvion mukaan 2010 yli joka viides poliisin tietoon tulleista raiskausväitteistä osoittautui perättömäksi. Nämä tapaukset eivät johtaneet syyteharkintaan tai oikeuskäsittelyyn.

Helsingin poliisilaitoksen mukaan aiheettomien ilmoituksen määrä oli kasvanut samaa tahtia naisten alkoholin kulutuksen kanssa.[19]
Vuonna 2014 Helsingin poliisi kertoi julkisuudessa, että jopa kaksi kolmasosaa heidän saamistaan raiskausilmoituksista on tutkinnan edetessä osoittautunut kokonaan vääriksi tai niihin ei liity rikosta tai asianomistaja on luopunut vaatimuksistaan. Poliisi valitti perättömien ilmoitusten vievän kohtuuttoman osan heidän työajastaan, mutta painotti ettei halua syyllistää raiskauksen uhreja, vaan suhtautuu vakavasti kaikkiin todellisiin tapauksiin.[20]

Poliisi-tv:n mukaan osa Suomessa joukkoraiskauksiksi väitetyistä tapauksista on joko liioiteltuja tai kokonaan keksittyjä. Poliisi-Tv:n kyselyn mukaan paristakymmenestä ilmoitetusta joukkoraiskauksesta annettiin tuomio kahdesta tai kolmesta. Lisäksi Poliisi-TV toteaa että "Uhrit ovat olleet lähes aina eriasteisesti päihtyneitä. Poliisille on jäänyt kuva, että tarinaa on usein väritetty ja asianomistajan omaa roolia kaunisteltu""

Miksiköhän tästä ei puhuta? Kempeleen valeilmianto saattaapi mennä samaan kategoriaan sen sijaan että olisi rasismia?

Kaksi kolmasosaa keksittyjä syytöksiä miehiä vastaan? Voiko alhaisemmaksi mennä?

Käyttäjän TimoSulonen kuva
Timo Sulonen

Uskomatonta miten kansa miettii tätä, kyseessähän on siis se että poliisi sanoo ettei kourimista häirintää lääppimistä ole ennen mamujen viime syksynä suomeen tuloa tapahtunut piste. Noin se sanoo ihan kirjaimellisesti.
Siis maahanmuuttajat vain ja ainoastaan ovat syyllisiä koko tällaiseen inhottavuuteen ei kukaan muu.
Eikö ihmiset todellakaan osaa ajatella enää omilla aivoillaan hä? mukaan lukien poliisijokupomo kuka noin sanoi...
Ettei ole ennen tapahtunut.
ja siis jokainenhan häirintä tms. on liikaa oli tekijänä mikä kansanosa ja maa tai rotu tai uskonto hyvänsä.
Mutta toi tyhmyys se pitäisi kieltää oikein lain voimalla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Presidentti Tarja Halonen antoi haastattelun, jossa sivuttiin myös turvapaikanhakijoita. Jostain syystä hän käytti turvapaikanhakijoista toistuvasti termiä maahantulijat.

Mahdollisten sopeutumisongelmien ratkaisuksi hän tarjosi maahantulijoiden kotouttamisen nopeuttamista ja kaikkien kansalaisten aktiivista roolia. Hankalaksi meidän kansalaisten kannalta tilanteen tekee kuitenkin se, että emme tiedä kuka aina jokaisesta kolmesta turvapaikanhakijasta on se kotoutettava ja ketkä kaksi kotiutetaan.

Ahdistelutapauksissa presidentti Halonen suositteli samaa keinoa, jota hänellekin tyttönä oli suositeltu: kännykän esiinottoa ja huutoa.

P.S. Presidentti Tarja Halonen on syntynyt vuonna 1943, joten ainakin kännykän osalta hänen muistikuvansa tyttöajoilta olivat pahoin vääristyneet.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"P.S. Presidentti Tarja Halonen on syntynyt vuonna 1943, joten ainakin kännykän osalta hänen muistikuvansa tyttöajoilta olivat pahoin vääristyneet"

Päinvastoin. Nykyisin niissä kännyköissä on sovelluksia, jotka yhdellä klikkauksella yhdistävät hätänumeroon ja välittävät sinne koordinaatit.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tarja Halonen oli jo vuosikymmeniä aikaisemmin ohittanut tyttöikänsä, kun Suomeen saapuivat ensimmäiset kännykät. Hän oli tuolloin jo yli 50 vuotias.

On mahdotonta, että hänelle olisi tyttönä ollessaan kerrottu kännykän käytöstä ahdistelutilanteessa, kuten hän haastattelussa väitti.

P.S. Tarja Halonen on kotoisin köyhästä työläisperheestä, joihin ei edes 1990-luvulla, jolloin matkapuhelimia alkoi ilmestyä markkinoille, juurikaan kännyköitä lapsille hankittu.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #62

Se pitää kyllä tosiaan paikkansa. Oli siis ilmeisesti yritys tehdä opetuksesta tuttavallisempi ja samaistuttavampi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #64

Niin, poliitikkohan ei koskaan valehtele.

P.S. Lukemieni lehtien haastattelureferaateista tuo osio on hienovaraisesti jätetty pois.

Juhani Virtanen

"Maahanmuuttajien raiskausrikoksista on keskusteltu viime päivinä vilkkaasti Tapanilan joukkoraiskaustapauksen vuoksi, koska rikoksesta epäillyt ovat nuoria somalialaisia. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tilaston mukaan Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneiden miesten rikollisuustaso raiskauksissa on 17-kertainen syntyperäisiin suomalaisiin verrattuna.

Tilaston tehneen erikoistutkija Martti Lehden mukaan Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneiden miesten erityisen korkeita raiskausrikostilastoja eivät selitä pelkästään sosiodemografiset seikat, joita ovat ikä, sukupuoli, ansiotaso ja asuinkuntatyyppi. Sosiodemografisten tekijöiden vaikutus on poistettu tilastollisesta analyysistä. Kyseisissä väestöryhmissä raiskausrikollisuuden taso on silti edelleen kymmenkertainen muihin verrattuna."

http://yle.fi/uutiset/maahanmuuttajien_korkeaan_ra...

-->> Tähän puuttuminen olisi kaikkein tärkeintä - ja myös helpointa, koska ei tarvitse kuin minimoida kehitysmaamaahanmuutto Suomeen.

Teija Ruokamo

Haluan vain korjata, että lääppijä-jutut eivät lähteneet Tiina-Rakel Liekin tekstistä vaan jo aikaisemmin Satu Lapinlammen ja Niina Sahin ideasta että ahdistelu pitää tehdä näkyväksi lääppijä-hastagilla. Tiina-Rakel Liekki jakoi vain oman kokemuksensa. Sitä ennen kokemuksia oli jakanut jo hyvinkin monet.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Saksan liittovaltion rikospoliisi, Bundeskriminalamt (BKA) ilmoittaa että Kölnissä, Hampurissa ja muualla uudenvuoden aattona tapahtuneessa seksuaalisessa väkivallassa on kyseessä "taharrush gamea".

BKA:n mukaan ilmaus tarkoittaa arabimaissa yhteisöllistä seksuaalista ahdistelua ja väkivaltaa. Muiden maiden viranomaiset ovat kertoneet näistä nuorten miesten joukkioiden tekemisistä suurissa massatapahtumissa. Väkivallan teot vaihtelevat ahdistelusta raiskauksiin – kyse on silti samasta ilmiöstä. BKA:n mukaan vastaavaa ilmiötä ei ole aiemmin esiintynyt Saksassa:

„Bundeskriminalamt (BKA) will nach der Silvesternacht von Köln das Phänomen der gemeinschaftlich begangenen sexuellen Belästigung von Frauen aufhellen und bekämpfen

Das BKA kenne aus einigen arabischen Ländern das Phänomen der gemeinschaftlich begangenen sexuellen Belästigung von Frauen in der Öffentlichkeit. Diese Form der Kriminalität werde dort als "taharrush gamea" (gemeinschaftliche sexuelle Belästigung) bezeichnet.

"Solche von Gruppen junger Männer begangenen Delikte stellen die Polizeibehörden der betroffenen Staaten zumeist während großer Menschenansammlungen, etwa bei Kundgebungen oder Demonstrationen, fest. Die Übergriffe reichen von der sexuellen Belästigung bis zur Vergewaltigung", betont das BKA. Ein vergleichbares Phänomen sei in Deutschland bislang nicht bekannt.

Die Welt 02:14 – „Das Phänomen "taharrush gamea" ist in Deutschland angekommen“ http://www.welt.de/politik/deutschland/article1508...

Käyttämällä arabiankielistä ilmausta Saksan liittovaltion rikospoliisi vahvistaa, että kyse on arabi- ja muslimitaustainen ilmiö ja eri asia kuin kaikki mahdollinen naisiin kohdistuva seksuaalinen ahdistelu, lääppiminen jne. Näillä mennään EU:n poliisiyhteistyössä.

Outi Naukkarinen

Voi vitsi tät hommaa, ensin itketään että isis tekee sitä ja tätä, ja nytkö sitä tehdään pitkin europpaa matujen ansiosta, niin onko se hyväksyttävää. Tämä ei ole ollenkaan samaa mitä on tehty ennen ja nyt. suomalaisten ansiosta.

Tämä on uutta,että joukolla hyökätään ja käysään käsiksi euroopassa nuorten tyttöjen, naisten jopa pientenlapsiin käsiksi.
Älkää helvata alkako vanhoja muisteleen tämmösen asioiden yhteydessä.

Yksi tapaus muistuu mieleen, ruotsista, kolmevuotias lapsi raiskattiin, ja tämä on ruotsalaisesta lehestä luettu, eikä varmaan ole ainut.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei kai kukaan ole ollutkaan hyväksymässä tällaista ilmiötä?

Käyttäjän JukkaLehtonen kuva
Jukka Lehtonen

Hyvä kirjoitus sinänsä, mutta kirjoittajalta puuttuu logiikka verratessaan yläasteikäisen pojan takamukselle läpsäytystä maahanmuuttajien suunnittelemaan massa-ahdisteluun ja raiskauksiin.

Yritetään pitää asiat totuudenmukaisina täälläkin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Niin. Erona lienee se, että toinen tapahtui Suomessa ja toinen jossain muualla.

Suomen tilanteesta blogisti puhuu, jos et huomannut.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Persut on ankaran nationalistisia: nyt ollaan perkele Suomessa

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #59

Sen paremmin minä kuin henkilö, jonka kommenttiin vastasin, emme ole itseämme persuiksi ilmoittaneet.

Mitä siis höpiset.

Hyvään keskustelutapaan kuuluu aiheessa pysyminen, siksi muistutin blogin käsittelevän tilannetta Suomessa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #63

Tuo 1980-luvun loppupuolella tapahtunut läpsäisy takamukselle on ollut todella syvästi traumatisoiva kokemus blogistille , koska tämä vielä aikuisenakin muistaa pojan kommentin " Kaisalla on hyvä perse ".

Tämä tilannekuvaus Suomesta on tosin hieman vanhentunut.

Jaana Jylhä
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Juuri näin pitääkin verrata, silloin huomaa senkin mitä ilmiöissä on erilaista ja mahdollisesti kulttuuritaustasta johtuvaa.
Ihan hyvä alustus, jota en tulkitse minään tapahtuneiden joukkoahdistelujen vähättelynä.

Janne Ahvo

Kannattaa lukea Spiegelin artikkeli Kölnistä, laaja ja huolellisesti tehty:

http://www.spiegel.de/international/germany/cologn...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Liittyykö se jotenkin blogin aiheeseen?

Vihje: ei

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Vihje 2: liittyy aiheeseen "uusi ilmiö", jossa uutta on lääppimisen mittakaava. Kölnin tapahtumat kannattaa suhteuttaa takapuolelle läpsäisyyn.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #112

Ei suhteuttamiselle ole mitään tarvetta. Kyseessä on kaksi eri asiaa, vaikka samaan kategoriaan kuuluisivatkin. Yhdistäminen on pelkästtän yritys viedä keskustelu pois blogin aiheesta.

Kyllä maailmaan mahtuu kaksi eri keskustelua kerrallaan. Joidenkin mukaan jopa enemmän.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Näiden idealistien päänuppi on niin solmussa, ettei siihen auta mikään määrä faktaa. Omakohtaiset kokemukset voivat aukaista silmiä, mutta aina sekään ei riitä.

Koko homma perustuu lähinnä yleistäviin, loogisesti perustelemattomiin oletuksiin, joita ei voi kumota faktoilla, sillä ne ovat koko ideologian perusta.

Näitä sitten ylhäältä hoetaan muistutuksena jatkuvasti(monikulttuurisuus on rikkaus, meillä on velvollisuus, maahanmuutto lisäävät talouskasvua, ihmiset ovat samanarvoisia jne.), ettei vaan kukaan hetken mielijohteesta erehtyisi ajattelemaan näitä tarkemmin.

Keskustelu voi muuten olla ihan älykästä, mutta kun lähtöoletukset on vääriä...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitkä ovat sinun ideologiasi lähtöoletukset?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Vihreiden Tarja Gronberg halusi 50 000 espanjalaista nuorta suomeen,koska suomi voisi näin osoittaa eulle että suomi haluaa kantaa vastuunsa.Suomessa on 60 000 suomalaisnuorta syrjäytettynä,ja tuhansia nuoria jää mielenterveysongelmien takia(sekä huostabisneksen)seurauksena eläkkeelle.Tahi tekee itsemurhan.
Vihreät kannattivat kokoomuksen rinnalla mammuttikouluja,eli tuhannen oppilaan hirviöitä,jotka lisäävät osaltaan lasten ja nuorten syrjäytymistä,huostaanottoja jne.

Kun lasten ja nuorten avustajista,kouluissa sijaisista,nuorisotiloja on lakkautettu,lasten iltapäiväkerhoja on lakkautettu,perheiden LAINMUKAISIA TUKIA on lakattu antamasta,pääkaupunki seudulla 2000 nurta asunnotta,500 perhettä koditta,lapsia huostaanotetaan laittomasti köyhyyden takia kodeistaan,eun alueella joka neljäs lapsi elää PERIYTYVÄSSÄ KÖYHYYDESSÄ,ja v.2011 26 miljoonaa työtöntä malkesi eun alueella,ilman mahdollisuuksia duuniin jne.

Kuka maksaa 10 000 suomeen otetun takuueläkkeet,kun lähiaikoina on edessä sekin asia,jota kerholaiset eivät epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikkansa (jo 1990 tunnustivat omat mokansa poliitikot,nyt vaikenevat koska eu antoi määräykset,ja eun lobbaukseen meni kaikki aika)Kun näille ihmisille ei ole kielitaitoa karttunut,eikä duunia löytynyt,vaikka heitä olikin kiva esitellä rouvakerholaisten kissaristiäisissä,ja edistää omaa uraansa,ja hyväntekijöiden mainettaan.Ulkomaalaistaustaisten äitien lapsia on alettu raijaamaan huostalaitoksiin yhä enemmän,koska eivät tule toimeen kotonaan vanhempiensa kanssa,kielitaito puuttuu vanhemmilta,ja lapset joutuvat tulkkaamaan,joka ei heille kuulu.

Kun nyt levittelette näitä juttujanne,ottakaa myös ne kolikon kääntöpuolet ja totuudet tästäkin bisneksestä mukaan tarinoihinne,kertokaa niistä ÄIDEISTÄ joiden vauva on viety sylistä,ja niistä lapsista jotka adoption kautta ovat silti joutuneet huostabisneksen hampaisiin.Näille teidän saduillenne kun löytyy se kylmä faktakin,josta poliitikot vaikenevat kaikilla puoluetaustoilla.Ihmisoikeusjärjestön siipi suomessa,kuten femakotkin,vaikenevat:koska rahahanat sulkeutuvat,ellei hallituksen käskyä totella,ja eun ohjeita siitä,kuinka tästä ihmismassojen siirrosta eussa,SAA JA PITÄÄ julkisuudessa lausahdella.Jokainen tätäkin tunkiota kaivava leimataan ja tehdään poliitikoiden avustamana epäilyttäväksi,ja aseina uusinta uutta.rasimi,vihapuhe jne.jotka nekin työkalut toi suomeen hallituksen avuksi eun politbyroo.

Eussa isänmaallisuuskin on rikos,ja sille tarkoittaa oma kulttuurikin sitä jne.Usarissa kuva poistuu kun mielipiteet ovat vääriä,ilmeisesti,kuten oikeus "suositteluunkin".

Atiko Erreri

Näin käy kun vähemmistö pääsee päättämään kansan puolesta.

Ilman muuta politiikot haluavat raahata koko Afrikan väestön tänne jos vain mahdollista ja kantasuomalaiset jätetään oman onnensa nojaan.

Suojeleehan poliisikin ISIS-terroristeja kun ei suostu luovuttamaan heitä Irakiin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Suojeleehan poliisikin ISIS-terroristeja kun ei suostu luovuttamaan heitä Irakiin"

Ei poliisi tee sellaisia päätöksiä, vaan oikeuslaitos, joka tulkitsee lakejamme.

Eivätkä kyseessä ole ISIS-terroristit vaan sellaisista rikoksista EPÄILLYT. Ei meidän pidä kaikista sivistyksen rippeistämme luopua vaikka sinua pelottaisikin. Ensin rikostutkinta, sitten oikeudenkäynti - joko Suomessa tai mahdollisesti Irakissa, mikäli Irak tekee luovutuspyynnön - ja vasta sen jälkeen tuomio.

Atiko Erreri Vastaus kommenttiin #103

Kyllä mutta on poliisillakin on valtaa tehdä sellaisia järjestelyitä että heidän näkemyksensä toteutuisi.

Varmasti rikoskomissaari Thomas Elfgren on jo viettänyt monet mukavat rupattelu-hetket näiden kahden irakilaisen ISIS-veljeksen kanssa ja ehkä jo adoptiopaperitkin ovat tekeillä :)

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/isis-mur...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #104

"Kyllä mutta on poliisillakin on valtaa tehdä sellaisia järjestelyitä että heidän näkemyksensä toteutuisi"

Ei. Ei ole yhtään sellaisia valtaa. Toimeenpanovalta eli poliisin rikostutkinta on tarkoituksellisesti erotettu tuomiovallasta. Suomi ei ole mikään poliisivaltio, jossa poliisi toimii oman mielensä mukaan.

Jari Nyberg

Lainataanpa tähän Pertti Rönkön, tuon epävirallisen Saksan kirjeenvaihtajan facebook-sivua.

- Kysymys on islamista eikä pakolaisista. Radikaalifeministit ja poliittisen korrektiuden suurmogulit suhteellistavat Kölnin rikosta, koska se ei sovi heidän maailmankuvaansa, kirjoittaa toimittaja Harlad Martenstein tänään vasemmistolaisessa Tagesspiegel-lehdessä.
Tässä muutama ote:
- Raiskataanhan Intiassakin ja Oktoberfestillä kopeloidaan. Myös saksalaiset miehet raiskaavat, kuuluvat Martensteinin mukaan tyypilliset argumentit.
- Tämä kaikki pitää paikkansa, mutta Kölnissä väkivalta oli täällä aikaisemmin tuntematonta suuruusluokkaa.
- Joka yrittää suhteellistaa tehtyä rikosta todistaa, että pitää omia viholliskuviaan maailman tärkeimpinä ja jakaa uhrit hyviin ja huonoihin uhreihin. Huonoja uhreja ovat kaikki, jotka eivät sovi hänen maailmankuvaansa, Martenstein kirjoittaa.
- Nyt kysymys ei ole pakolaisista vaan islamista. Islamilainen naiskäsitys ei johda kovinkaan harvoin tällaisiin rikoksiin. Jos tähän yhteyteen ei saisi viitata, niin silloin ei saisi viitata myöskään Saksaan kun puhutaan natseista. Eivät kaikki saksalaiset kuten eivät myöskään kaikki muslimit olleet tai ole rikollisia.
- Jos rikoksia aletaan suhteellistaa refleksin omaisesti, niin silloin rohkaistaan tekemään rikoksia myös huomenna, Martenstein kirjoittaa.
Hän muistuttaa artikkelinsa lopussa, että islam ei ole mikään rotu vaan ideologia.

Alkuperäinen artikkeli löytyy tuolta:
http://m.tagesspiegel.de/politik/martenstein-ueber...

Jari Nyberg

Tämä blogikirjoitus on juuri tuota suhteellistamista.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ei suinkaan, vaan yritys puhua jostain ihan muusta - pienestä siivusta tässä sekamelskassa. Ja erottelu kokonaisuudesta on tarkoituksellinen, koska nimenomaan tuollaiset 'suhteellistajat' tulevat vähättelemään aihetta, pystymättä keskittymään aiheeseen.

Ei tunnu käyvän monenkaan järkeen, että vaikka jossain tapahtuu muutakin, on tämänkin blogin aihe tärkeä ja olennainen. Ja erillinen, vaikka samaa aihetta liippaakin.

Vain putkiaivo kuvittelee, että eetterissä voi olla vain yksi aihe samaan aikaan tai mihin hyvänsä samaan aikaan keskusteltavat, vähänkään samantapaiset asiat saa sekoittaa miten huvittaa.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #102

Luitkos tuota blogia ollenkaan vai kommentoitko nyt ihan mututuntumalla vaan? Lainataanpa tuohon alas blogistia itse.

"Merkitystä näillä kertomuksilla on siksi, että ne osoittavat ilmiön arkipäiväisyyden Suomessa. Viime aikoina on julkisessa keskustelussa noussut esiin sellaisia väitteitä, että maahanmuuttajat toisivat Suomeen mukanaan uudenlaisen naisten ahdistelun kulttuurin. Se ottaa aivoon kaikkia meitä, jotka olemme joutuneet ahdistelun kohteeksi lapsuudesta lähtien."

Kyllä tuossa minusta selvästi annetaan ymmärtää, ettei mitään uutta auringon alla. Voit tuosta linkistä katsoa kuinka tavalliselta tämä ahdistelu näin suomalaisen miehen silmissä näyttää. Kova on ollut blogistin kohtalo, jos hän on lapsesta saakka saanut kokea tällaista.

https://www.facebook.com/OCEANSIDEGANGBUSTER/video...

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen

Eniten minua ärsyttää, että samalla kun syyllistetään räjähdysmäisesti nousseista ahdistelu- ja raiskaustapauksista huolestuvia ihmisiä (ja varsinkin miehiä) siitä, etteivät he ole aiemmin huolestuneet naisiin kohdistuneesta ahdistelusta (mikä ei kyllä sekään ihan pidä paikkaansa sillä somessakin suurin osa varsin epäkorrekteista munat irti-kommentoijista ja jopa raiskaajien identiteettiä selvittävien ryhmien jäsenistä on ollut niitä, jotka tästäkin ilmiöstä nyt ovat ääntä pitäneet), niin otetaan ITSE esille nämä nuoruusvuosina tapahtuneet kourimiset ja seksuaaliset vihjailut vasta nyt, kun niitä voi käyttää maahanmuuttajien suorittamien raiskausten ja ahdistelujen kulttuuri- ja uskontosidonnaisuuden vähättelyyn. Siitä huolimatta, että suunnitelmalliset joukkoraiskaukset ovat tässä mittakaavassa Suomessakin verrattain uusi ilmiö ja selvää seurausta turvapaikanhakijoiden määrän noususta.

Ensinnäkin, suomalaisten miesten ahdistelua ei voi ehkäistä lopulta melko yksinkertaisilla ja vain poliittista tahtoa vaativilla maahanmuuttopoliittisilla toimenpiteillä.

Toiseksi, seksuaalirikosten määrän kasvu tiettyjen humanitaarisella statuksella maahamme saapuvien etnisten ryhmien toimesta on ollut täysin ennustettavissa ja ehkäistävissä oleva ilmiö. Tätä ilmiötä monet muuten edistyksellisiä seksuaalisuus- ja tasa-arvokäsityksiä ajavat ovat ITSE olleet tuomassa maahamme. Se on turhauttavaa ja raivostuttavaa niille, jotka rikosten kasvutrendeistä ovat varoitelleet jo vuosikausia ja ja oikeasti niitä yrittäneet ehkäistä.

Kolmanneksi, vaikka raiskaajia ja ylipäätään sopimattomasti niin seksuaalisessa kuin muussakin sosiaalisessa mielessä käyttäytyviä yksilöitä on aina ollut kulttuurisista, uskonnollisista ja lainsäädännöllisistä tekijöistä huolimatta ympäri maailmaa, ei se poista näiden tekijöiden merkitystä yksilöiden käyttäytymisessä eri yhteiskunnissa.

On irvokasta, että humaaneiksi tasa-arvon ja seksuaalisen itsemäärämisoikeuden taistelijoiksi itsensä ylentävät ihmiset ja organisaatiot yhtäkkiä vaivaantuvat ilmiselvästi kulttuurisidonnaisten ilmiöiden syy- ja seuraussuhteista tai pöyristyvät siitä, että vierasetnisen ihmisen järkyttävälle käytökselle edes vihjataan osasyyksi kulttuurisia tekijöitä. Samalla kuitenkin suomalaisten humalassa tehdyt rikokset ja rähinät nähdään ihan ongelmitta kulttuurisesti selitettävissä olevina ilmiöinä - samalla vieraiden kulttuurien _rikastuttavien_ ominaisuuksien ja vaikutuksien taas pitäisi olla ilmiselviä jokaiselle kantaväestöön kuuluvalle. Eksoottisen kulttuurin tai uskonnon pohjalta saa, tällaisen vahvistusharhan vallassa olevan käytöksen mukaan, tehdä vain positiivisia yleistyksiä. Muu on rasismia, ennakkoluuloisuutta ja tietämättömyyttä.

En tiedä, missä määrin tämä on vain akateemisella tasolla valveutuneen ihmisen oman moraalisen kiiltokuvan ja egon suojelua älyllisen epärehellisyyden keinoin tai missä määrin esimerkiksi kaltevan pinnan logiikalla luotujen kauhukuvien pelkoa; jos myönnetään asia x, tapahtuu asia w ja sitten w onkin jo melkein sama kuin y ja y:n arvohan liikkuukin sitten vähintään jossain Joensuun kiljuskiniskenen ja Kolmannen valtakunnan välillä.

Jos ihan aidosti ollaan huolissaan suomalaisten naisten ja tyttöjen turvallisuudesta, kasvatamme lapsistamme jokaisen yksilön seksuaalista itsemääräämisoikeutta kunnioittavia kansalaisia. Ja mietimme tarkemmin, paljonko tänne kannattaa ottaa ihmisiä, jotka todennäköisimmin ovat kasvaneet ympäristössä, jossa tällaisilla asioilla ei ole merkitystä.

Hannu Korpilampi

"Näistä kokemuksista puhutaan nyt siksi, koska monet haluavat tekopyhän rasistisen agendan sijaan rehellistä keskustelua. Maahanmuuttajien tekemä ahdistelu ja seksuaalinen väkivalta on väärin ja tuomittavaa. Ja ihan yhtä lailla väärin ja tuomittavaa se on myös suomalaisten tekemänä."

Vakiokommentti "No raiskaahan muutkin" on todellakin vain ja ainoastaan syyllisten tekojen vähättelyä.

"Matti tappoi Pekan!"
"No on muutkin tappaneet! Puhutaan Matin tekemisten sijaan mieluummin yhteiskuntaamme pesiytyneestä tappokulttuurista."

tai

"Miksi löit minua?!"
"No on muutkin lyöneet ihmisiä. Puhutaan minun tekemisieni sijaan mieluummin yhteiskuntaamme pesiytyneestä väkivaltakulttuurista."

Näistä asioista puhutaan siksi, että ns. kolmannen aallon feministit eivät aja naisten asiaa, vaan he vihaavat ja pelkäävät irrationaalisesti valkoihoista heteromiestä. He kuvittelevat että olisi käynnissä jonkinlainen sota, jossa valkoihoinen heteromies (eli "patriarkaatti", johon kuuluvat lisäksi myös sukupuolenpetturinaiset) sortaa maksimaalisesti kaikkia "vähemmistöjä". Vähemmistöksi lasketaan lukumäärällisesti ylivoimastaan riippumatta myös naiset, koska... yhteiskunnallisesti alisteinen asema ja jotain.

Lisäksi nämä kolmannen aallon feministit pitävät liittolaisinaan myös muita vähemmistöjä, kuten seksuaalivähemmistöjä, kehitysvammaisia ja etnisiä vähemmistöjä. Feministit kokevatkin eriväriset ja eksoottiset maahanmuuttajat liittolaisikseen taistelussa ilkeää patriarkaattia, eli valkoihoisia heteromiehiä ja täysipäisiä naisia, vastaan.

Tästä syystä kolmannen aallon feministi ei halua tuomita maahanmuuttajan hyökkäystä naista kohtaan. Hänelle koko asiassa on kyse taistelusta patriarkaattia vastaan, ja taistelutoverin tekojen tuomitseminen sotkisi rintamalinjoja. Se antaisi aseita "todelliselle viholliselle" lyödä tärkeä liittolainen.

Niinpä hänelle ei ole vaikeaa valita maahanmuuttajille annetun ikävän julkisuuden ja naisten uhraamisen välillä. Onhan noita naisia Suomessa, eikä sota yhtä naista kaipaa...

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Hannu Korpilampi 11.1.2016 22:42

"Lisäksi nämä kolmannen aallon feministit pitävät liittolaisinaan myös muita vähemmistöjä, kuten seksuaalivähemmistöjä, kehitysvammaisia ja etnisiä vähemmistöjä. Feministit kokevatkin eriväriset ja eksoottiset maahanmuuttajat liittolaisikseen taistelussa ilkeää patriarkaattia, eli valkoihoisia heteromiehiä ja täysipäisiä naisia, vastaan."

Varsin hyvää analyysiä.
Samanlaista ajattelutapaa olen havainnut etnonationalistisen puolueemme RKP:n maahanmuuttopolitiikassa. Sille kaikki maahantulijat ovat liittolaisia suomenkielisten (freudentalistisesti ilmaisten, keltaisen rodun) ylivaltaa vastaan. RKP:n totuudentorvi, Hufvudstadsbladet, yrittää epätoivoisesti leimata kaikki pohjoismaisen vähemmistön, suomalaisten, kulttuurin puolustajat rasisteiksi ja unohtaa tykkänään RKP:n rasistiset lähtökohdat.

Käyttäjän JariKorpela kuva
Jari Korpela

Sellaista maata ei maailmassa varmaan ole, jossa jotkut miehet eivät naisia takapuolelle läpsisi, tai jotkut naiset yrittäisi baarissa väkisin vongata. Koko maailmassa on siis ahdistelua puolin ja toisin.

Kyse on nyt enemmänkin ahdistelun TYYPISTÄ. Ahdistelua on erilaista, riippuen osaksi kulttuurista. Se, että yläasteella kanssaluokkalainen vitsillä läpsäisee pyllylle saattaa olla kiinnostuksen osoitus, joka on tyypillistä ehkä juuri tuon ikäiselle. Toki jos vastaanottaja ei siitä pidä, se on väärin ja sellaista ei saa tehdä. Tämä on kuitenkin ihan eri luokkaa, jos kolmikymppinen miesporukka yhdessä alkaa kourimaan 15 vuotiasta pyllystä, rinnoista, haaruksista jne. Tälläistä ahdisteluilmiötä ei ole Suomessa ennen ollut. Suhteellisuudentaju pitää säilyttää.

Toimituksen poiminnat