KaisaHernberg Maailman pelastaminen on loistava bisnes

Tasa-arvoa periaatteessa ja käytännössä

Huomaan, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä kiukkuisemmaksi tulen – etenkin tasa-arvo- ja ympäristökysymyksissä. Viimeiset pari päivää olen pihissyt voimatonta raivoa seuratessani arvotonta näytelmää ulkoministeri Soinin luottamusäänestyksen ympärillä.

Eihän se lopputulos mikään yllätys ollut. Mitä muuta voi odottaa hallitukselta, joka torppasi perhevapaauudistuksen, perui subjektiivisen päivähoito-oikeuden, leikkasi julkishallinnon pienipalkkaisten naisten tuloja ja rampautti kansalaisjärjestöjen tekemän kehitysyhteistyön.

Erittäin paljon tässä jupakassa korpeaa, että etenkin Kokoomus mielellään esittää tasa-arvon airutta. Puolueen puheenjohtaja Orpo haastii esimerkiksi Kokoomusnaisten julkaisussa tällä tapaa: “Sukupuolten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat tärkeitä asioita valtakunnallisella ja kunnallisella tasolla.”

Varmaan tilan puutteen vuoksi jutussa jäi mainitsematta, että sukupuolten tasa-arvo on tärkeä asia siinä tapauksessa, että se ei a) maksa mitään, b) suututa tärkeitä sidosryhmiä ja c) uhkaa hillotolppaa.

Selitellään asiaa miten tahansa, minulle eilisessä äänestyksessä oli ennen kaikkea kyse siitä, onko Suomen virallinen ulkopoliittinen linja naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustajana hallituspuolueiden mielestä tärkeä vai ei. Tuli selväksi, että ei ole.

Ulkoministerimme on osoittanut aivan häpeämätöntä halveksuntaa sekä edustamansa ministeriön linjauksia että naisten ja tyttöjen lisääntymisterveyttä ja ruumiillista itsemääräämisoikeutta kohtaan.

Ei niin kauhean kauan sitten Kokoomus ihan omatoimisesti pani ministerin vaihtoon, kun tämä valehteli lähettämistään tuhmista tekstiviesteistä. Se oli ihan fiksu veto ja tilalle saatiin samalla parempi ministeri.

Ike Kanervan sekstiviestittely kuitenkin oli tekona ihan peanuts verrattuna Soinin touhuihin. Kanerva ei sentään avoimesti kyseenalaistanut edustamaansa politiikkaa ja osoittanut avointa halveksuntaa niitä yli miljoonaa naisia kohtaan, jotka vuosittain menettävät henkensä tai vammautuvat laittomien aborttien tuloksena. Kanerva nolasi itsensä ja puolueensa, mutta ei heikentänyt Suomen ulkopoliittista uskottavuutta.

Toivon, että jatkossa jokainen nähdessään ulkoministeri Soinin kasvot muistaa, että meillä on tässä maassa puolueita, joissa tasa-arvoasiat jäävät aina Tärkeämpien Asioiden jalkoihin.

Ja kun tämän muistaa, voi sitten omalla kohdallaan miettiä, riittääkö se, että periaatteessa kannattaa tasa-arvoa, mutta käytännössä ei.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mitä vanhemmaksi tulen, sitä kiukkuisemmaksi tulen" pitää tavallaan paikkansa. Murrosikäinen voi olla vihainen kuin ampiainen, mutta tunteen kohdistuminen on epäselvä. Vanhemmiten kiukun osaa suunnata ja sitä kykenee perustelemaan, joten äkäiset äijänkääkät ja raivopäiset ämmät (tavoittelin nimittelyssäni tasapuolisuutta) ovat eräänlainen elementti vaikkapa yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Voisin nykyään kirjoittaa vihaesseen lähes aiheesta kuin aiheesta, mutta pyrin purkamaan tunteeni somen sijasta esimerkiksi liikuntaan. Seuraus: olen suhteellisen hyväkuntoinen ukko!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Suomessa voimassa oleva aborttilaki on liki 50-vuotias. Se on muodoltaan tiukempi kuin Ruotsin, Tanskan ja Norjan lait. Näissä maissa abortti on raskauden varhaisviikoilla vapaa kaikille sitä haluaville. Suomen laki edellyttää edelleenkin ainakin muodollista perustetta.

Yksikään liberaali tai naisten oikeuksia ajava taho ei silti ole ryhtynyt ajamaan lain höllentämistä.

Lain tiukentamista puolestaan ei ole vaatinut edes ulkoministeri Soini."
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ma...

Ei edes oppositio ole kyennyt ehdottamaan asiantilan korjaamista, joten pihistä saanee vastedeskin.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...
https://assets.publishing.service.gov.uk/governmen...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Selitellään asiaa miten tahansa, minulle eilisessä äänestyksessä oli ennen kaikkea kyse siitä, onko Suomen virallinen ulkopoliittinen linja naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustajana hallituspuolueiden mielestä tärkeä vai ei. Tuli selväksi, että ei ole."

Tietääkseni yksikään 200:sta kansanedustajasta ei tosiaan ole irtisanoutunut Suomen virallisesta linjasta abortin ja tyttöjen oikeuksien suhteen.

Olisko Herneberg vaan kiukkuinen kun oman puolueen järjestämä stuntti, ihan odotetusti, ei mennyt läpi? Oikeastiko joku odotti että hallitus kaatuisi tai ulkoministeri saisi kenkää SDP-RKP-vihreiden vaatimuksesta?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Sinänsähän on naurettavaa, että lääkärien ja terveydenhoitajien aikaa tuhlataan siihen, että pitää antaa lupa aborttiin, ikään kuin joku sen joskus eväisi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kokoomus on linjansa valinnut, sata vuotta ilman naispuheenjohtajaa - miehet vievät ja naiset seuraavat.

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Mainio toteamus sinulta tuo: "Varmaan tilan puutteen vuoksi jutussa jäi mainitsematta, että sukupuolten tasa-arvo on tärkeä asia siinä tapauksessa, että se ei a) maksa mitään, b) suututa tärkeitä sidosryhmiä ja c) uhkaa hillotolppaa."

:-)

Arvopohja alkaa murentua, jos hillotolppa heiluu.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Pääministeri ehkä ajatteli, että jonkun on kannettava vastuuta, kun oppositio ja kokoomus ei sitä tee. Keskustapuolue ehkä ajatteli, että jonkun on uskallettava puolustaa suomalaisten oikeutta terveydenhoitoon, eikä niinkään argentiinalaisten naisten aborttioikeutta. Tämän asian kohdalla olivat nuo intressit melko vastakkaiset. Soinille epäluottamuksen antaminen ja hallituksen kaatuminen ei millään tavalla olisi edistänyt argentiinalaisten oikeutta aborttiin, vaikka asia tärkeä on, mutta kylläkin suorana seurauksena heikentäisi suomalaisten naisten lisääntymisterveydestä huolehtimista.

Käyttäjän JanneRantala kuva
Janne Rantala

Kiukuttaako yhtään Jani Toivolan sikaillessa veronmaksajien rahojen kanssa?Ottaako pannuun Suomen yhä velkaantuessa koska maksamme tukia mihin meillä ei ole varaa?Aiheuttaako närää että Helsinki hoitää sähkönsä kivihiilellä?Olisiko virheiden aika paneutua oikeisiin asioihin?

Pekka Pylkkönen

Kaisaa korpeaa kun omat ratsastivat hänen kaltaisillaan vihaisilla naisilla vaaleja kohti.

"Eihän se lopputulos mikään yllätys ollut. Mitä muuta voi odottaa hallitukselta, joka torppasi perhevapaauudistuksen, perui subjektiivisen päivähoito-oikeuden, leikkasi julkishallinnon pienipalkkaisten naisten tuloja ja rampautti kansalaisjärjestöjen tekemän kehitysyhteistyön."

Mitä ihmeen tekemistä perhevapaauudistukseen liitetyillä malleilla oli tasa-arvon kanssa? Pidätkö naisia yleisesti niin typerinä että he eivät kykene yhdessä puolisonsa kanssa tekemään rationaalisia ratkaisuja perheensä asioista? Että tarvitaan Täti Aurinkoinen kertomaan mitä perheen pitää tehdä?

Subjektiivinen päivähoito-oikeus rajoitettiin 20 viikkotuntiin joka vastaa alakoululaisen viikkoa. Et löydä yhtä ainutta vakavastiotettavaa kasvatustieteilijää joka näkisi enemmästä säännöllisesti mitään hyötyä.

Julkisen sektorin lomarahoja leikattiin väliaikaisesti miehiltäkin. Itse en edes saa lomarahoja, joten ei ole mistä leikata. Kuten ei sadoilla tuhansilla muillakaan yksityisen sektorin miehillä.

Kansalaisjärjestöt ovat itse rampauttaneet kehitysavun kierrättämällä tehottomiksi osoittautuneita täti-ihmisiä tekemässä epämääräisiä projekteja joiden vaikutuksesta ongelmat ovat vain pahentuneet. Lahjoita sinne rahaa jos haluat. Älä vaadi muita hölmöilemään.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Uuden Suomen karuselli keikkuu heppoisesti.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kanerva joutui aikanaan lähtemään sen takia, että piti tehdä tilaa Alexander Stubbille. Kanervan tekstiviestit olivat pelkkä tekosyy.

Kokoomuksen politiikka on johdonmukaisesti suurituloisia ja rikkaita suosivaa. Se, että naiset sattuvat olemaan keskimäärin köyhempiä ja pienituloisempia kuin miehet, johtuu historiallisista syistä.

Historian saatossa on tietysti rikkaiden toimesta pyritty levittämään käsitystä, että köyhyys on köyhien oma vika. Tilastollisen korrelaation takia tämä on sitten manifestoitunut käsityksenä, että naiset ovat jotenkin huonompia tai vähäarvoisempia kuin miehet (varsinkin kun ihmisten "arvoa" mitataan heidän omistuksillaan).

Feminismistä on olemassa eri versioita. Porvarillinen feminismi on nykyään suosituin feminismi. Se juhlii sitä, että jotkut naiset pääsevät yhteiskunnan johtoasemiin. Mutta toisaalta voidaan kysyä, mikä on sellaisten naisten kuin esimerkiksi Margaret Thatcherin naisellisuus? Jos naisten pääseminen vallankahvaan edellyttää, että he alkavat käyttäytyä "miesmäisesti" (anteeksi kaikki miehet, että käytän tällaista ilmaisua), niin onko sellaisesta feminismistä iloa muille kuin niille harvoille vallankahvaan pääseville naisille?

No, joka tapauksesta feminismistä on olemassa toisenkinlainen versio, joka ottaa lähtökohdakseen historialliset tosiseikat ja sen, että epätasa-arvoisuus ylipäätään -- ei vain sukupuolten välillä -- perustuu materiaalisiin seikkoihin.

Marxism and feminism

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Poliittista pelisilmää Soinilla tosiaan on. Ensin se keksi valjastaa persujen kantoraketiksi nyrkkeilijä Tony Halmeen. Halme jäi yhden kauden kansanedustajaksi, mutta maisterisjätkä onnistui kasvattamaan persut pienpuolueesta isoksi tekijäksi: 2011 tuli jytky ja 2015 vielä jatkojytky. Siitä seurasivat Soinin kolme poliittisen uran saavutusta:
1) Ruotsalaisen kansanpuolueen jättäminen hallitustauolle.
2) Alexander Stubbin poliittisen uran loppu.
3) Soinin oma ministerinura, joka on luultavasti tuova hänelle tuottoisan eläkeviran.
4) Perussuomalaisten nousu ja tuho. Niin lähiöissä kuin maaseudullakin alamäkeen joutuneet uskoivat Soinin kuuntelevan heitä ja antavan heille äänen, kuten Veikko Vennamo ennen. Mutta Soini osoitti rakentaneensa perussuomalaisen puolueen henkilökohtaiseksi kantoraketikseen, jonka hän päästi putoamaan heti, kun sen avulla hankittu paikka ja palkka uhkasivat mennä alta. Perussuomalaisten komediassa kesällä 2017 Ohukainen edusti edes jonkinlaisia arvoja, vaikka kuinka huonoja, kun taas Paksukainen osoittautui silkaksi kiipijäksi, jolle viran ja lompakon vaarannuttua ei oma puolue merkinnyt enää mitään.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Selitellään asiaa miten tahansa, minulle eilisessä äänestyksessä oli ennen kaikkea kyse siitä, onko Suomen virallinen ulkopoliittinen linja naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustajana hallituspuolueiden mielestä tärkeä vai ei. Tuli selväksi, että ei ole."

Ongelma vain on siinä, että Suomen ulkopoliittisessa linjauksessa on kirjoitettu naisten ja tyttöjen oikeuksien parantamisesta, että lisääntymis ja seksuaalioikeuksien edistämisestä. Mutta ei sanaakaan Abortista. Ilmankos se oppositiolla muuttuikin nopeasti Naisten oikeudeksi.

Saittehan kolme Kokoomus mimmiä pauloihinne ajojahdissanne Timo Soini / Sinisiä kohtaan. Kenkä vissiin puristanut jo jonkun aikaa, koska ei järjestetty vaaleja Perussuomalaisten hajottua.

Itse kyllä kannatan Naisten oikeuksia ja tasa-arvoa, mutta sitä en hyväksy että sitä käytetään halpamaiseen politikointiin.

Petri Hämäläinen

Kaisa Hernberg osoittaa häpeilemätöntä halveksintaa miljoonia miljoonia syntymättömiä lapsia kohtaan.

Ovatko syntymättömät lapset, tuhotut sikiöt hänelle tärkeä asia? Eivät ole.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sipilä ja Orpo haluavat pitää hallituksen pystyssä hinnalla millä hyvänsä, pari kokoomusnaista äänesti omantuntonsa mukaan mutta muut taipuivat ryhmäkuriin, ja koska Halla-aho ei osa päättää kumpaa se vihaa enemmän, vihervasemmistoa jota se vihaa periaatteesta vai Soinia joka hajotti puolueen sen alta, persut äänesti tyhjää. Ja kristillisemokraatit meni tässä asiassa Soinin puolelle, koska nehän nyt ovat sellaisia hihhuleita jotka ovat ensimmäisenä viemässä kukkia sikiöitten haustausmaalle.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kaisa, kirjoitat, että "Ike Kanervan sekstiviestittely kuitenkin oli tekona ihan peanuts verrattuna Soinin touhuihin". Onko tämä sopivaa kirjoittelua ulkoministeriltä? Ks. alla:

http://timosoini.fi/2018/09/onko-sdp-on-vasahtanyt/

Ilkka Huotari

Kysehän oli siitä, kuinka pitkälle sananvapaus politiikassa venyy. Nyt se venyi siihen, että Soinin luottamus säilyi.

"rampautti kansalaisjärjestöjen tekemän kehitysyhteistyön"

Oletko lukenut kirjan Kehitysavun kirous? https://intokustannus.fi/kirja/kehitysavun_kirous/

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Suomi eu: mukana on asettanut pakotteita Venäjälle Krimin ja itä-Ukrainan tilnteiden johdosta. Onko Vihreät valmiit asettamaan samanlaisia pakotteita Kiinalle esim Uiguurien tilanteen ja Tiibetin miehityksen johdosta.

Vinkkinä. Nyt puhutaan tasa-arvosta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Olen havainnut saman ilmiön itsessäni. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä kiukkuisempi olen. Suomeen on ilmestynyt nuorten naisten hallitsemia puolueita, joiden johtoajatus on: ”Me tiedämme sinua paremmin, mikä sinulle on hyväksi”. Ja jos olet keski-ikäinen, punaista lihaa syövä heteromiesten, jokaisella on lupa käydä potkaisemassa sinua. Satunnainen tuntematon ohikulkija syyttää sinua häirinnästä ja joudut oikeuteen, oikeus iskee tuomion ja media perustelee, että oikeus uskoi enemmän naista.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Olen 70 vuotias merikapteeni, pitkän linjan logistikko ja mm Suomen elektroniikka romu keräyksen logistiikan maata koskevan verkoston suunnittelija ja avaaja Suomessa.

Minusta on tosi ärsyttävää, että vihreät ovat olleet muun poliittisen järjestelmämme mukana 100% mm viime hallituskaudellaan antaneet suomen tavaraliikenne logistiikan liikennejärjestelmän kehittyä maailmalla ja mm EU:ssa sovittujen ilmasto ja energiatavoitteiden vastaiseksi.

Jopa tehtaitten ympäristölupa menettelyissä joissa ei oteta liikenteen päästöjä minkäänlaiseen tarkasteluun.

Ja Ympäristö viranomaislupamenettelyjä arvioiviin aluehallintoviranomaisiin ei ole edes nimetty organisaatioon henkilökuntaa millä olisi tehtävänään arvioida tai mikä pystyisi kokonaisvaltaista ilmasto ja energia tehokkainta alueellista arvioita tekemään ,

Vaan koko ELY järjestelmä on luotu täysin analysoimaan ja tukemaan pelkästään poliittisesti valittua liikennejärjestelmää ja sen tarvitsemaa infraa, ilman vaihtoehtoja ilmasto ja energia ystävällisemmän liikennemallin luomista, joita mm Ruotsissa tuetaan. .ja Suomessa jätetään jopa EU tuet hakematta uuden tehokkaamman infran luomiseen.

http://www.sisavesi.fi/?page_id=346

Petri Hämäläinen

Veikko - tarkoitat viestilläsi varmaan ympäristöpiolue Vihreitä. Sitä ei enää ole. On vain kommunistinen miesvihapuolue Vihreät.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Petri, tule ulos siitä hupsusta kuplastasi.

Seppo Huhta

Ensinnäkin kannatan aborttioikeutta juuri niin kuin se Suomessa on.Mutta eilen ei äänestetty aborttilaista ! Pitäisi noin hirvittävän ylivertaisen pätevän henkilön kuten te noin yksinkertaisen asian käsittäneen. Toiseksi meillä Espoossa on voimassa subjektiivinen päivähoito-oikeus,jota itse sydämestäni kannatan,kysykää vaikka Espoon vihreiltä jos ette muuten usko.Mitä taas tulee Stubbin pätevyyteen,niin sehän nähtiin. Jo alusta alkaen ,kun Kataisesta tuli Kokoomuksen puheenjohtraja niin oli vain ajan kysymys milloin ja miten hän Kanervalle kostaa ja nostaa bestiksensä hallitukseen.Kun te,ette näytä hiffanneen tätä niin kysykää,vaikka äidiltänne,hän tuntee asiat ja niiden taustat.Mutta,koska,ette ole vaivautuneet ottamaan edes luottamuslause äänestyksen syystä selvää niin tutustukaa siihen,olen varma,että myös vihreistä löytyy joku kansanedustaja joka asian on ymmärtänyt.Kuten sanottua nykyinen aborttia koskeva lainsäädäntö on Suomessa kohdallaan. Ai,niin ja olisikohan maailmassa maita joissa naisten asema on joltisenkin paljonkin huonompi kuin Suomessa mutta ne tai näiden maiden naiset ja lapsivaimot eivät teitä kiinnosta.On ikävää,että tasa-arvon nimiin vannotaan mutta silmät ummistetaan todella räikeiltä,päivittäin toistuvilta naisiin ja tyttöihin kohdistuvilta ihmisoikeusloukkauksilta.

Toimituksen poiminnat