KaisaHernberg Maailman pelastaminen on loistava bisnes

Ruumiillinen koskemattomuus on kaikkien oikeus

Olen miettinyt, viitsinkö kirjoittaa mitään Oulun seksuaalirikostapauksiin liittyen.

Ensinnäkin, Oulun uutiset järkyttivät. Samoin kuin järkytti lauantain Hesarin pikku-uutinen, jonka mukaan muuan keskisuomalainen Jari-Kalevi oli saanut ehdottoman vankeustuomion lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Samoin kuin muutama vuosi sitten järkyttivät uutiset vanhoillislestadiolaisten keskuudessa tapahtuneista seksuaalirikoksista ja niiden peittelystä. Samoin kuin järkytti, kun joku äijä runkkasi bussissa kahden pikkutytön nenien edessä Länsiväylällä keskellä kirkasta päivää.

Olen miettinyt, viitsinkö kirjoittaa mitään Oulun tapauksiin liittyen, koska tuntuu, että koko keskustelu hyväksikäyttää niiden rikosten uhreja. Että keskusteluun osallistumalla minäkin roikun siellä samalla haaskalla ja estän niitä tyttöjä toipumasta rauhassa.

Jälleen kerran näyttää kuitenkin olevan tarpeellista muistuttaa, että seksuaalirikokset ja ahdistelu eivät ole Suomessa mikään uusi ja ulkomaalaisten muassaan tuoma ilmiö. Se, että jotakin muuta väitetään, loukkaa kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat joutuneet seksuaalirikosten tai ahdistelun uhreiksi ihan kotoperäisten tekijöiden toimesta.

Ehkä joku ei ole huomannut, mutta tässä on jo kohtalaisen pitkään ollut käynnissä #metoo keskustelu, jossa seksuaalisen häirinnän uhrit ovat vihdoin saaneet äänensä kuuluville. Ihmisten kertomuksia lukiessa on noussut pala kurkkuun lukuisia kertoja, sillä niin läheltä ne ovat itseänikin kouraisseet.

Tai no, on se ilmeisesti huomattu, koska paljon on kuultu puheenvuoroja, joissa vähätellään ahdistelun uhreja ja surkutellaan, että on se kamalaa, kun ahdistelijoiden mainetta sillä tavalla pilataan.

Ehkä joku ei ole huomannut sitäkään, että tässä on jo jonkin aikaa ollut käynnissä Suostumus-kampanja, jolla on kerätty nimiä kansalaisaloitteeseen, jotta rikoslaissa raiskauksen määritelmäksi tulisi suostumuksen puute.

Tai no, on se ilmeisesti huomattu, koska paljon on kuultu puheenvuoroja, joissa on valiteltu, että on se suostumuksen pyytäminen kauhean hankalaa ja kyllä nyt menee seksi pilalle ja pitääkö tässä ruveta pyytämään allekirjoitusta johonkin lomakkeeseen ennen hommiin ryhtymistä.

Toivon, suorastaan vaadin, että Oulun rikosten uhrit saavat oikeutta ja kaiken tarvitsemansa tuen ja avun. Samoin toivon, että rikosten tekijät saavat ansaitsemansa rangaistuksen.

Se ei kuitenkaan riitä, ei likimainkaan. Juttu on nimittäin niin, että kaikkien seksuaalirikosten uhrien pitää saada oikeutta ja apua ja tukea. Ja näin ei tässä maassa tällä hetkellä tapahdu.

Tarvitsemme lisää turvakoteja. Tarvitsemme parempia matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja. Tarvitsemme enemmän resursseja nuorisotyöhön, Tarvitsemme parempaa kotouttamista maahanmuuttajille. Tarvitsemme enemmän henkilöstöä lastensuojeluun. Muun muassa.

Tarvitsemme myös aikuisia ihmisiä, jotka eivät katso asioita sormien läpi, vaan menevät väliin, kun koulun käytävällä huoritellaan tai homotellaan tai työpaikalla puristellaan takapuolesta tai kadulla huudellaan tai lapsen whatsappissa on omituisia viestejä tai lapsi tai nuori vetäytyy kuoreensa tai jää porukasta ulos.

Samoin tarvitsemme aikuisia ihmisiä, jotka eivät itse raiskaa, käpälöi, huorittele, homottele, kommentoi tissejä tai takapuolta tai lähettele muille kikkelinkuvia, huuruisia fantasioita tai raiskaus- ja tappouhkauksia. Tai hyväksikäytä naisten ja tyttöjen kokemaa seksuaalista väkivaltaa omien rasististen mielipiteidensä edistämiseen.

Aikuisia, joille on ihan selvää, että ruumiillinen koskemattomuus on kaikkien oikeus, jota pitää puolustaa. Aina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (189 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

MeToo-kamppanja on varmasti ollut paikallaan ja saanut monet seksuaalista väkivaltaa kokeneet puhumaan ja ilmoittamaan virkavallalle kokemastaan väärinkäytöksistä.

Pekka Pylkkönen

Tässä oli pitkästi kirjoitettuna perusviesti: kyllä suomalaisetkin raiskaa ja erityisesti kertoo seksivitsejä. Yhteisessä kotikaupungissamme Helsingissä reilusti yli puolet raiskauksista on maahanmuuttajien tekemiä. Ei sen tosiasian sisäistämisen tarvitse olla politiikantekoa. Edelleenkään maahanmuuttokysymykset eivät määrittele päällimmäisenä äänestyskäyttäytymistäni.

Toinen asia on sitten tuo tekstistä huokuva oletus että seksuaalinen ahdistelu on vain miesten juttu. Kerronpa salaisuuden: ei ole. Naiset ovat tässä ihan yhtä pahoja. Namutädit olivat olemassa omassakin lapsuudessani.
--

"Tarvitsemme lisää turvakoteja. Tarvitsemme parempia matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja. Tarvitsemme enemmän resursseja nuorisotyöhön, Tarvitsemme parempaa kotouttamista maahanmuuttajille. Tarvitsemme enemmän henkilöstöä lastensuojeluun. "

Kiitos myös näistä erittäin omaperäisistä ajatuksista jotka toivat keskusteluun lisää syvyyttä

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jokainen normaali ihminen ymmärtää että on olemassa myös namutätejä ja miehetkin joutuvat seksuaalisen väkivallan kohteeksi.

Turvakoteihin ovat tervetulleita perheväkivaltaa kokevat miehetkin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ei taida pitää paikkaansa, että "Helsingissä reilusti yli puolet raiskauksista on maahanmuuttajien tekemiä." Mistä tuo tieto tai paremminkin luulo on peräisin? Eilisillan TV-keskustelussa asiantuntija kertoi, että seksuaalirikoksista ulkomaalaisten osuus on noin neljännes. Kolme neljännestä jää suomalaisten kontolle. Ei vaikuta todelta, että Helsinki tässä asiassa poikkeaisi olennaisesti muusta osasta Suomea.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #5

Tuossa luvussa ovat vain ulkomaan kansalaiset. Eivät siis sellaiset maahanmuuttajat, jotka jo ovat saaneet Suomen kansalaisuuden. Toisin sanoen prosenttimäärä ei kerro, kuinka suuri osa rikoksista on maahanmuuttajien tekemiä.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Lue enemmän, tiedät enemmän :)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Viljo kannattaa ottaa huomioon, että ulkomaalaisten määrä Suomessa on noin 5 prosenttia kansasta ja Helsingissa se on 15 prosenttia, siksi yli puolet raiskauksista on maahanmuuttajien tekemiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #13

Itse asiassa vuonna 2017 raiskaukseen syyllistyneistä 30 % oli ulkomaan kansalaisia. Lähi-Idästä ja Afrikasta peräisin olevat ovat yliedustettuina seksuaalirikoksista syytetyissä. Alueelta tulleista vain harvaa on kuitenkin epäilty raiskauksesta. Suomessa asuvista irakilaisista viisi tuhannesta oli syytettynä raiskauksesta tai lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2017. Toisin sanoen 99,5 % irakilaisista ei ole ollut syytettynä näistä teoista. Siksi on väärin ja haitallista hyljeksiä näitä 99,5 % irakilaisista mahdollisina raiskaajina. Yhtä hyvin voisimme sanoa että kaikki miehet ovat potentiaalisia raiskaajia. Teoriassahan näin toki onkin, ja kaikkihan me toki tiedämme, että käytännössä näin ei onneksi ole.

Käyttäjän juholeppanen kuva
Juho Leppanen

"Naiset ovat tässä ihan yhtä pahoja. Namutädit olivat olemassa omassakin lapsuudessani." Täyttä hölynpölyä. Sukupuolinen väkivalta on suurimmaksi osaksi miesten naisiin kohdistamaa. Voisit joutessasi tutustua vaikka rikostilastoihin.

Pekka Pylkkönen

Alle kymmenen vanhana kaksi kertaa vanhempi akka on tarjonnut ulkona rahaa jostakin jonka rikoslaki määräisi rangaistavaksi lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Täysin tuntemattomia ihmisiä lasten leikkipihalla. Ja sen mitä olen tuttujen kanssa jutellut, nämä ovat aivan tavallisia kokemuksia. Ne kuitenkin unohdetaan välittömästi ja jatketaan leikkejä. En itsekään puhuisi näistä ellei meetoo olisi niin sukupuolittunut sirkus.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Sukupuolinen väkivalta on suurimmaksi osaksi miesten naisiin kohdistamaa. Voisit joutessasi tutustua vaikka rikostilastoihin"

Tutustuin niihin Pekan puolestä ja ainakin törkeitä pahoipetelyjä naiset kohdistavat miehiin enemmän kuin toisinpäin.

https://yle.fi/uutiset/3-5487134

No sen kyllä uskon, että miehet tekevät enemmän seksuaallista väkivaltaa

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #14

Kaikissa kulttuureissa miehet vastaavat leijonanosasta väkivalta- ja seksuaalirikollisuudesta. Sukupuolen lisäksi riskitekijöitä ovat ikä (nuoret miehet ovat väkivaltaisimpia) sekä asunnottomuus, matala koulutus, alhainen sosiaalinen asema, pienet tulot ja naimattomuus. Yksinäisten nuorten miesten turhautumisella onkin tutkitusti hyvin vahva korrelaatio väkivaltaiseen käytökseen kaikissa yhteiskunnissa. Arabimaissa nuorten miesten työttömyys ylittää reilusti globaalin keskitason, ja tulevaisuudennäkymät ovat erittäin synkät. Saman ilmiön näkee, kun katsoo yksinäisten suomalaisten nuorten miesten väkivaltatilastoja 1970-luvun Ruotsissa. Kun yhtälöön lisätään vielä äärimmäisen patriarkaalinen kulttuuritausta, on resepti ongelmiin valmis.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Kommaappaan muuten lausetta jos siitä jätetään tämä lause pois

"Toinen asia on sitten tuo tekstistä huokuva oletus että seksuaalinen ahdistelu on vain miesten juttu. Kerronpa salaisuuden: ei ole. Naiset ovat tässä ihan yhtä pahoja"

Toki naisetkin miehiä ahdistelevat mutta et kai itsekkään usko, että se olisi yhtä yleistä?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Olet oikeassa. vihreät varmasti järjestävät marsseja ja meuhkaamista kaduille asian puolesta.

Vai menikö kaikki energia "unelmamarsseille"? Kait olit siellä vastustamassa pakkopalautuksia, rajavalvontaa ja toivottamassa kaikki MIESPUOLISET "pakolaiset" tervetulleeksi suomeen?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

On aika vaikea vähentää kotimaisten raiskausten määrä. Mutta maahanmuuttajien raiskausten määrään on paljon helpompi puuttua vähentämällä maahanmuuttoa. Toisaalta kyllä maahanmuuttokriitikot myös kannattaa seksuaalirikosten rangaistusten nostamista, joten ihan turha väittää ettei suomalaisten seksuaalirokokset kiinnosta. Ne kiinnostaa myös vankilassa, jossa raiskarit ja pedofiilit ovat alinta kastia.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Uuden Suomen uutisen mukaan: "Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus Helsingin tapauksista oli lähes 54 prosenttia. Luvussa ovat mukana epäillyt raiskaukset, törkeät raiskaukset sekä raiskauksen yritykset."

Mikä on syynä noin huimaan ilmoitettujen seksuaalirikosten määrän kasvuun? Onko rikollisuus lisääntynyt, vai vain ilmiannot? Jos kysymys on ilmiantojen kasvusta, silloin kese on siitä, että jo aiemminkin korkealla ollut rikosten määrä on vain paljastunut. Siitä herää toinen kysymys? Miksi nyt. Miksi asiaan ei ole aiemmin kunnolla puututtu? Noilla luvuilla Helsinki on paljon Oulua vaarallisempi paikka.

Pekka Pylkkönen

Helsinki on Suomen slummi. Meidän mottommekin on:
Parempi pyöräillä Kelaan kuin autoilla töihin.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Uhrien jakaumakin olisi hyvä tietää. Luulen, että maahanmuuttajanaisiin mahdollisesti kohdistuvat rikokset saattavat jäädä pimentoon, rikosilmoituksen jälkeinen parvekekaiteen yli luiskahtaminen tulkittaisiin vahingoksi tai jotakin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulleet raiskaavat 17-kertaa todennäköisemmin kuin kantaväestö. Tuolta alueelta helsinkiin on muuttanut paljon lisää porukkaa

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Viranomaiset tiesivät jo syyskuun alussa, että syyrialaisten lapsiperheiden sijasta Tornion kautta saapui etupäässä nuoria irakilaismiehiä. Suomessa oli ennestään maan kokoon nähden suuri irakilaisyhteisö, lähes 7 000 ihmistä, mutta se ei yksin selittänyt ilmiötä. Ei myöskään Isis – valtaosa tulijoista oli Bagdadista, äärijärjestön ulottumattomista.

”Kaikilla oli sama viesti”, eräs virkamies sanoo. ”Saadaanhan me oleskelulupa viikossa? Saadaanhan me perhe tänne kahdessa viikossa? Saadaanhan me perustulo?”

Kun Maahanmuuttovirastolle ja sisäministeriölle selvisi, että muuttoliikkeen taustalla olivat ihmissalakuljettajien Facebookissa julkaisemat ruusuiset Suomi-mainokset, irakilaisia oli tullut jo yli 10 000, melkein yhtä paljon kuin Suomea 16 kertaa suurempaan Saksaan. Eikä virta näyttänyt laantuvan.

”Katselin ihmisten ylitsevuotavaa auttamishalua ja ajattelin, että mitähän tästä seuraa, kun käy ilmi että tulijoiden profiili onkin vähän toinen kuin mitä uskottiin”, muistelee eräs turvapaikanhakijoiden kanssa pitkään työskennellyt virkamies.

”Luulen, että asenneilmapiiri voisi nyt olla toinen, jos ne olisivat olleet syyrialaisia perheitä.”
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/nain-peru...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, tuo juttu on tosiaan parin vuoden takainen. Sen jälkeen tulijoiden määrä on romahtanut, ja etupäässä on tullut kokonaisia perheitä Venäjältä, Turkista ja Iranista. Ja enimmäkseen sellaista sakkia joka on saanut muutakin yleissivistystä kuin rokotukset.

Kovempia rangaistuksia, vaativat poliitikot nyt – on vain yksi ongelma: rangaistusten kiristäminen ei juuri ehkäise rikoksia. Ankarampia rangaistuksia perustellaan usein "kansan oikeustajulla". Tutkimusten mukaan sellaista ei ole olemassa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Naisille ja lapsille vaarallisin islam on juuri Arabian niemimaalla syntynyt fundamentalistinen ja poliittinen islam joka vaikuttaa myös Pohjois-Afrikassa. Esim. Keski-Aasiassa islam on lähes sekulaari NL:n aikaisen naisten pakkokoulututuksen ja pakkotyön takia. Ja totalitarismin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Myös kristinusko on vaarallinen naisille ja lapsille. Suomalaisten miesten seksimatkoilla Thaimaahan on pitkät ja kunniattomat perinteet.

https://blogit.apu.fi/anzionmukaan/suomalaisten-ka...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #124

Et tee analyysissasi kovin suurta eroa sen välillä, katsovatko tekijät uskontonsa sallivan nuo teot vai tuomitsevan nuo teot (tai tunnustavatko jotain uskontoa ensinkään). Kai kristinnusko ainakin pyrkii vähentämään naisiin ja lapsiin kohdistuvia vaaroja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #126

Niinhän ne kaikki pyrkii. Silti sellaista tapahtuu. Kumma juttu. Pitäisikö syitä ja ennen kaikkea ratkaisuja siis etsiä jostain aivan muusta kuin uskonnosta?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #133

Ehdottomasti sekä uskonnoista että muualta. Näissä Oulun tapauksissa kiinnostus kohdistuu islamin vaikutukseen. Millaisen näet sen vaikutuksen olevan tällaisiin seksuaalirikoksiin, erityisesti suhteessa mainitsemaasi kristunuskon vaikutukseen?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #143

Uskonnolla ei ole mitään merkitystä tässä asiassa. Onpa se islam tai kristinusko, se ei selitä mitään.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #146

Muutitko mieltäsi? Kirjoitit edellä, että kristinusko on vaarallinen naisille ja lapsille, ja osoitit lestadiolaisuuden ja katolisuuden ja evankelisluterilaisuudenkin olevan jotenkin yhteyksissä tai vastuussa tehdyistä teoista. Miksi puhut jatkuvasti uskontojen merkityksestä, jos niillä ei ole mielestäsi mitään merkitystä näissä seksuaalirikollisuuteen liittyvissä asioissa?

Se on tietenkin yksi ihan mahdollinen mielipide, että uskonnoilla ei ole mitään tekemistä näiden tapahtumien kanssa. Toisaalta voi epäillä, että vahva korrelaatio uskontojen ja tekojen välillä on jotain muutakin kuin sattumaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #159

En muuttanut. Otin nämä esimerkit esiin osoittaakseni että on yhtä mieletöntä syyttää islamia kuin muita uskontoja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Ihmiset käyttävät ihmisiä seksuaalisesti hyväkseen, kaikki uskonnot tuomitsevat sen.

Tilastojen syitä selittävää tutkimusta ei Suomessa juuri ole. Yksi sentään löytyy: kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti tarkasteli vuonna 2014, miten ikä ja sukupuoli selittävät maahanmuuttajien rikollisuutta neljässä rikostyypissä: pahoinpitelyissä, ryöstöissä, varkauksissa ja raiskauksissa. Samalla tutkittiin tulotason ja asuinpaikan vaikutusta. "Niiden selitysarvo on aika suuri, mutta ei tyhjentävä", yksi tutkimuksen tekijöistä, yliopistotutkija Martti Lehti sanoi Suomen Kuvalehdessä 3/2019. Kulttuurieroilla, joita perussuomalaiset toistelevat, ei vaikuttaisi olevan suurempaa merkitystä. Maahantulon muodolla näyttäisi olevan enemmän vaikutusta kuin lähtömaalla. "Ne maat, joista tullaan pakolaissatuksella, ovat aika korkealla tilastoissa. Sieltä, mistä maahanmuutto on pääasiassa työperäsitä, myös Afrikan maista tulevilla, rikollisuusluvut ovat matalat", Lehti sanoi.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #167

Euroopan viimeaikaisilla joukkoraiskausepidemioilla näyttää kuitenkin olevan vahva tilastollinen yhteys islamiin. Miten selität tuon yhteyden? Vai onko kyse vain sattumasta? Kaikki joukkoraiskaajat eivät ole maahanmuuttajia tai sodan traumatisoimia, ja rotuja ja kulttuureita on monia, joten yksinään nuo eivät käy selityksiksi. Lähes kaikki tekijät lienevät arvattavasti miehiä, eivätkä kovin vanhoja, ja useimmat eivät varmaankaan kovin varakkaita. Jokseenkin kaikki ovat kuitenkin muslimeita, vaikkaan eivät kaikki varmaankaan mitään mallimuslimeita. Onko tässä jokin yhteys vai ei?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #181

Sattumaa sitten varmaankin tuo jokseenkin sataprosesnttinen vastaavuus. Maahanmuuttokriittisyyskään ei varmaankaan liity mielestäsi millään tapaa perussuomalaisiin. ;-)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #183

Minusta on hassua puhua heistä maahanmuuttokriittisinä. Kuvittele kirjallisuuskriitikkoa joka ei ymmärrä kirjallisuudesta mitään eikä haluakaan ymmärtää, joka ei ole lukenut eikä halua lukea mitään ja jonka mielestä kirjallisuus on inhottavaa ja vaarallista ja olisi oikestaan parasta ettei kirjallisuutta ollenkaan olisi, niin ymmärtänet mitä tarkoitan. Tämä entinen kielitieteilijä, jonka nimeä emme mainitse, "maahanmuuttokriitikoitten" pääideologi, tyhjää varjeleva näennäiskonservatiivinen semiälyllinen nettikirjoittelija, on ehkä suurin syypää siihen että maahanmuutosta on lähes mahdotonta keskustella asiallisesti.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #184

> Minusta on hassua puhua heistä maahanmuuttokriittisinä.

Noin kai se on, jos mielestäsi maahanmuuttokriittisyys ei liity mitenkään poliittisiin puolueisiin. :-)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #185

Niin, jotain asiaa voi kritisoida, jos tietää siitä jotain. Eilenkin Halla-ahoa kuunnellessa ihmettelin missä kohtaa pelkkä tietämättömyys loppuu ja älyllinen epärehellisyys alkaa. Kovasti tohkeissahan se tuntui olevan Haittamaahan muutosta. En minä vaan tiedä missä sellainen Haittamaa on ja ketkä sinne on menossa. Jussi voisi kotoutua sinne ihan hyvin.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #186

Jos Halla-Ahosta haluaa sanoa jotain positiivista, niin hänen selkeän ulosantinsa luulisi tulevan ensimmäisten joukossa mieleen.

Jos tähdätään viisaisiin päätöksiin politiikassa, minun asenteeni on paasikiviläinen siinä mielessä, että tosiasioiden tunnustamisesta kannattasi aloittaa. Haittamaahanmuuttokriittisiä ovat kai vahvimmin perussuomalaiset, ja uusien seksuaalirikollisjengien takaa taas löytyy valitettavasti jokseenkin yksinomaan muslimeita. Järkevä keskustelu ei lähde siitä, että mustamaalataan vastapuolen poliitikot, vaan siitä, että tunnustetaan asiaan liittyvät faktat, demonisoimatta ketään ja erityisesti syytömiä, mutta puhuen asioista niiden oikeilla nimillä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #188

No joo, olihan se positiivista, että Jussi kutsui pikkupersuja kainalontuulettajiksi. Muuten Halla-ahokin on aika kujalla, mikä tuli selkeästi esiin kun hän keskusteli radiossa maahanmuutosta tolkun ihmisen kanssa. Ohukainen oli liian fasisti Paksukaiselle, mutta pikkupersut pyrkivät Ohukaisestakin oikealta ohi.

nico nyman

Ei sitä tosiasiaa minkää mantran hokeminen (lisää kotoutusta lisää apua näille jne) poista että miehet jotka tänne tulee lähi-idän maista on kasvatettu siihen että HE ovat korkeammalla kuin naiset ja että suomalainem nainen joka ei peitä kehoaan on muhammedin oppien mukaan viettelijä HUORA jota saa ja PITÄÄ raiskata jotta muhamedin ylivertaisen idelogian suuruus avautuisi naiselle ja tämä kääntyisi islamiin pois pakanuudesta... Tämä ohje lukee sielä heidän pyhissä kirjoituksissaan jotka käsittelee muhammedin elämää hän ku on siis täydellisen miehen malli islamilaisessa maailmassa,maailmassa jossa naisella ei ole muuta arvoa kuin olla miehen seksinukke ja totella tai ottaa turpaansa/menettää päänsä...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on kielletty kaikissa maailman maissa ja kulttuureissa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Onko tosiaan näin? Ainakin lapsiavioliitot ovat hyvin yleisiä monissa maissa, vaikka ne olisikin laissa kielletty. Kulttuuri sen sijaan ne sallii. Vai eikö lapsen raiskaus olekaan enää raiskaus, kun se tapahtuu avioliitossa?

https://www.girlsnotbrides.org/where-does-it-happen/

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Ehkäpä joissain kulttuureissa se lapsen ikäraja on hyvin alhaalla. Syvällisesti sitä näkyy pohditun täällä suomessakin. http://jojalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/112647-v...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #25

Maassa maan tavalla. Suomen laki koskee kaikkia Suomessa asuvia.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Voi lain mukaan ollakin, mutta jo lapsiavioliitot ovat järjestelmä, jossa nuoria tyttöjä jätetään tätä vanhemman miehen armoille. Mitä muuta se on kuin järjestettyä nuoren hyväksikäyttöä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #29

Ei Suomessa voi mennä naimisiin alaikäisen kanssa. Lapsiavioliitot ovat ongelma, mutta se ongelma ei ole täällä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #31

Minulla ei ole mitään tietoa Suomen tilanteesta, mutta käsittääkseni muissa maissa homma voi pyöriä niinkin, että muslimit eivät välttämättä rekisteröi omia "avioliittojaan" virallisesti, vaan elävät maan lakien näkökulmasta avoliitossa tai muuten vain yhdessä. Tällaisessa tilanteessa sen selvittäminen, onko joku "naimisissa" alaikäisen kanssa, tai useamman vaimon kanssa samanaikaisesti, on tietenkin hankalaa. Lakiakaan ei tällöin rikota, paitsi ehkä siinä tilanteessa, että harrastetaan seksiä liian nuorten kanssa.

Avioliitot alaikäisten kanssa ovat Suomessa kuitenkin oletettavasti aika pieni ilmiö. Jos niitä esiintyy, niin todennäköisimmin niin, että joku tyttö lähetetään (entiseen?) kotimaahan naitettavaksi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #34

Juho Laatu: "..muissa maissa homma voi pyöriä niinkin, että muslimit eivät välttämättä rekisteröi omia "avioliittojaan" virallisesti.."

Suomi on samat ilmiöt kuin muissa maissa, hieman eri mittakaavassa vain. Hesarin kertoi jo vuonna 2010, että Suomessa elävistä somalinaisista 47% oli yksinhuoltajia.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #100

Kiitos tuosta tiedosta. Se varmaankin antaa jotain osviittaa siitä, miten muslimi suhtautuvat islamilaiseen vs. viralliseen suomalaiseen avioliittoon. On selvä, että musliminaisista kovin moni ei ole niin vapaamielinen, että hankkisi lapsen "omin päin", ilman minkään tapaista yhteisön hyväksymää suhdetta lapsen isään. Jos syntymätodistukseen merkataan lapsen isä, ehkä noista papereista voisi päätellä jotain lisää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #102

Yksinhuoltajaksi päätyy jokainen joka on eronnut miehestään tai jonka mies on kuollut. Molempia on paljon. Myös somaleissa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #109

Ysinhuoltajalla pitää kai olla myös alakäisiä lapsia, ollakseen yksinhuoltaja. Epäilen että lasten kanssa ilman miestä maahan tulleiden määrä on aika pieni. Samoin alaikäisten lasten Suomessa kuolleiden isien määrä on suhteellisen pieni. Miehestään (Suomen lainsäädännön mukaan) eronneiden musliminaisten määrä kuulostaa myös aika pieneltä. Ja toisaalta 43% kuulostaa varsin suurelta. Islamissahan on muuten säädöksiä siitäkin, kuinka leskiksi jääneitä naisia naidaan uudelleen, joten ehkä osa päätyy uudelleen avioon (ehkä islamilaisen kaavan mukaan). Yksi kategoria voisi olla myös naiset, joista on otettu ero islamilaisen lain mukaan (tämäkin kategoria menisi tuohon 43%:n osuuteen, mutta puhuisi islamilaisen avioliiton käytön yleisyyden puolesta). Kaiken kaikkiaan 43%:n yksinhuoltajjien osuus on suuri, kai verrattuna kantasuomalaisiinkin, ja helpoin selitys vahvasti konservatiivisen avioliittokäytännön nimiin vannovassa yhteisössä on kai se, että suuri osuus noista voisi olla uskonnon hyväksymiä liittoja, joita ei välttämättä vaivauduta rekisteröimään Suomen viranomaisille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #116

Juu, totta kai pitää olla alaikäisiä lapsia että voi olla yksinhuoltaja. Luulitko ettei naimisissa olevat miehet koskaan eroa tai kuole?

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #31

#31 - tiedätkö oikeasti yhtään mistään mitään? Suomessa saa mennä yhä naimisiin alaikäisen kanssa. On aina saanut ja tämä on ollut lainsäädännössämme lainsäädäntömme alusta asti.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/252852-alaikaiste...

Petri Hämäläinen

#17 - juu ei ole. Irakissa saa naida 9-vuotiaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Onkohan näin? Lähde olisi kova juttu. Ja samapa tuo, kun Suomesta on nyt puhe ja siitä miten estämme lasten hyväksikäytön Suomessa. Haluat siis sanoa: sillä ettemme lähteä heitä Irakiin. Eipä olisi tullut muutenkaan mieleen.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Tämä on ihan lukemisen arvoinen juttu:

Kaksi irakilaistaustaista naista avaa Ilta-Sanomille isoja kulttuurieroja Suomen ja Irakin välillä.

– Joissain yhteisöissä nainen on kuin aasin jälkeen tuleva henkilö, jolla ei ole mitään arvoa. Jos he eivät pysty naista suojelemaan, ja hän kulkee kaupungilla ilman huivia, niin on ajatus, että naiset ovat vapaata riistaa, ja heille voi tehdä mitä haluaa.

Sohrabi näkee, että Lähi-Idästä kotoisin olevat seksuaalirikokseen syyllistyvät miehet saattavat pitää kantasuomalaisia tyttöjä helpompina uhreina kuin oman kulttuurinsa tyttöjä, koska vastaavaa pelkoa ja häpeää ei ole kuin samantaustaiseen tyttöön kajoamisessa.

– Jos mies tekee omasta kulttuurista tulevalle tytölle jotain, niin hän on todella suurissa vaikeuksissa, koska perheet ja isät ovat niin vihaisia, että asiaa saatetaan ratkoa oman käden kautta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005965769.html

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Valitettavasti myös koulukiusaamisten osalta apua saa usein vain oman käden kautta ja se ihan täällä kotosuomessa. Siskoani kiusattiin rajusti monta vuotta koulussa, se loppui vasta kun hän löi kaikella voimalla pääkiusaajaa. Opettajat eivät estäneet kiusaamista.

Toinen tapaus, ystäväni poikaa kiusattiin, sekään ei loppunut ennen kuin kiusatun äiti uhkaili kiusaaja-poikaa - hän sanoi pojalle, ettei tämä enää voi koskaan kulkea turvassa yksikseen, mikäli jatkaa kiusaamistaan, hän lupasi lähettää mukilojat pojan perään. Kiusaaminen loppui.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Lain laatijat ovat rakentaneet turvattoman yhteiskunnan. Ennen kiusatun vanhemmilla oli oikeus ja mahdollisuus puolustaa omaa lastaan ja pelkkä uhkakuva mahdollisista seurauksista ennaltaehkäisi hyvin paljon. Liittyi siihen aikaan kun vanhemmilla oli valta antaa tukkapöllyä ja luunappeja, mutta tutkijat selvittivät että kipu aiheuttaa jonkinlaisen mustan aukon aivoihin (Hitler syntyi tukkapöllystä kertoi psykologi kirjailija miller, joka ei ollut koskaan tavannut Hitleriä kylläkään), minkä johdosta syy ja seuraus oli kasvatuksessa hyvin vaarallista. Myös rokottamisessa voi tietysti tulla joku musta aukko aivoihin, mutta rokottaminen on hyväksi ja kasvatus taas pahasta. Perittyyn luonteeseen liittyen ennen rangaistuksia käytettiin ja saatiinhan vuosisatojen aikana opitut menetelmät katoamaan ja lapsilla korjattua sosiaalisektorin työllisyyttä. Itse jouduin kouluaikana kiristyksen kohteeksi, eikä keneltäkään voinut pyytää apua. Kaksi vuotta maksoin jokaisen viikkorahan ettei minua hakattaisi. Itsetuhoisia ajatuksiakin tuli mieleen, koska tilanne oli ylitsepääsemätön. Tutustuin yhteen henkilöön jolta puuttui sellaista tietotaitoa, mitä minulla oli ja koska pystyin auttamaan tätä henkilöä, niin hän hoiteli minun ongelman. valtaa åitävät ja lainlaatijat ovat hyvin kaukana todellisesta maailmasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #24

Minuakin on aina ihmetyttänyt miksi kiusatun pitää vaihtaa koulua eikä kiusaajan. ”Kiva koulu on pelkkää lasten vanhempien mielten lahjontaa, samoin kaikki vastaavat hankkeet. Asiaan olisi kiusaajien kohdalla pitänyt puuttua jo kiusaamisen alkuvaiheessa, koska kiusaajat ovat oppineet, ettei asiaan kukaan vakavasti puutu. Ei kiusaajille ole mitään, jos ope niille kerran jotain sanoo, ne vaan nauraa, että ihan sama”.

https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/4446550/L...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ehdottamillasi toimilla saadaan ehkä laskettua kotoperäisten seksuaalirikosten määrää ja ihan kannatettavia ehdotuksia nuo ovatkin. Kotikaupungissasi jo yli puolet raiskauksista on kuitenkin ulkomaalaisten tekemiä. Eikö olisi syytä kiinnittää vähintään yhtä suurta huomiota näihin rikoksiin, sillä tuo osuushan kasvaa räjähdysmäisesti vuosi vuodelta? Parempi kotouttaminen ei ole ratkaisu, sillä tietyistä maista tulleita humanitäärisiä maahanmuuttajia ei ole onnistuttu kotouttamaan missään länsimaassa suuressa määrin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei tässä kolmessa vuodessa ole mikään juuri muuttunut. Ehkä kristillisdemokraattien homohumina on vaimenemaan päin, mutta mamulätinä sen kun jatkuu, kun jotkut käyttävät lasten hyväksikäyttöä keppihevosena rasistisille ulostuloille. Ihan kuin nettisaalistajat olisivat uusi tai muualta tuotu ilmiö. Eivät ole. Suurin osa alaikäisten saalistajista vain jää medialta huomaamatta valkoisen suojavärin vuoksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Joo laita vain pää takaisin pensaaseen. Onhan se inhottavaa huomata, että oman toiminnan takia seksuaalirikokset ovat räjähdysmäisessä kasvussa. Vain Vihreä voi olla niin typerä, että pitää etnisyyttä millään tavalla merkityksellisenä.

Mitä mieltä sinä muuten olet tuosta Helsingin tilanteen kehittymisestä. Pitäisikö asialle tehdä jotain vai onko se tavoittelemisen arvoinen tilanne muuallekin Suomeen?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #28

Onpas raju väite. Ei meistä kumpikaan ole estänyt eikä edistänyt raiskauksia, tuohan on ihan posketonta huuhaata.

”Ihmettelen mediassa syntynyttä kolumnigenreä, jonka mukaan tulevat vaalit eivät ole ilmastovaalit vaan maahanmuuttovaalit. Mitä se oikein tarkoittaa, jos uutistoimitukset tekevät tällaisen arvion? Nämä arviot esitetään ikään kuin väitteinä maailmasta, vaikka media tietysti itse päättää, millaisia kysymyksiä vaalijulkisuudessa käsitellään. Ovatko arviot siis viestejä siitä, mitä media aikoo tehdä?” Anu Koivunen kysyi Helsingin sanomissa.

”Nyt monet kommentaattorit pääministeriä myöten ovat muistaneet mainita, että lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on laajaa, mutta sytykkeenä tällekin keskustelulle ovat turvapaikanhakijat. Koen itse, samoin kuin monet tuttavani, syvää voimattomuutta siitä, että seksuaalirikollisuus nousee poliittiselle agendalle vain silloin, kun halutaan voittaa poliittisia pisteitä maahanmuuttoa koskevassa keskustelussa.”

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005966189.html...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #32

> Ei meistä kumpikaan ole estänyt eikä edistänyt raiskauksia, tuohan on ihan posketonta huuhaata.

Kai tuo viittaus tarkoitti oletusta siihen suuntaan, että olisit mahdollisesti ollut joskus kannattamassa vapaata tai suhteellisen vapaata maahanmuuttoa, myös maista joiden kansalaiset noihin keskusteltuihin rikoksiin syyllistyvät (yli maan normitason).

> ”Ihmettelen mediassa syntynyttä kolumnigenreä, jonka mukaan tulevat vaalit eivät ole ilmastovaalit vaan maahanmuuttovaalit.

Päätoimittaja Huusko kirjoitteli tuosta juuri. Puheenvuoron blogeista varmaankin lähes puolet on ollut viime päivinä tähän teemaan liittyviä. Siksi on hyvin mahdllista, että tämä teema on merkittävä myös vaaleissa. Ilmastovaalit myös toki, mutta usein vaalikäyttäytymistä dominoi yksi tai pari keskeistä teemaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #36

Ja lisää posketonta huuhaata. Mistä näitä sössötyksiä sikiää?

Tässä vaihteeksi tolkun ihmisen asiaa:

https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/4446550/L...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #44

Loppuiko taas omat mielipiteet, kun jaat samaa linkkiä moneen kertaan? Mites oma mielipiteesi Helsingin raiskaustilastoista? Ulkomaalaisten osuus jo yli puolet, tulisiko asialle jo tehdä jotain? Entäpä valitettavan usein toistuvat joukkoraiskaukset? Molemmat johtuvat vääränlaisen maahanmuuttopolitiikan harjoittamisesta. Vihreän maahanmuuttopolitiikan harjoittamisesta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #45

Jos en ihan kuutamolla ole, niin hallituksessa ovat Kepu, kokoomus ja ps. En oikein ymmärrä miten ne voivat harjoittaa vihreää maahanmuuttopolitiikkaa, mitä se sitten onkin. Muuten olen sitä mieltä, että vihreät on ainoa maahanmuuttovastainen puolue. Sehän ottaa ilmastopakolaisuuden uhan vakavasti. Ja ilmastonmuutoksesta seuraa ilmastopakolaisuus.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #50

Jätit taas vastaamatta kysymyksiin. Eikö kompetenssi riitä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #52

Riittääkö sinun kompetenssisi siihen mikä on tämän blogin aihe? Se oli käsittääkseni miten voimme torjua lasten hyväksikäyttöä. Sitähän me kaikki kai vastustamme.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #57

Ai sinäkö et vastusta joukkoraiskauksia ja Helsingin järkyttävät raiskausluvut eivät huoleta? No hyvä tietää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #60

Et voi olla tosissasi. Joukkoraiskauksia vastustavat kaikki. Niin kuin muitakin raiskauksia. Kyllä sinun pitäisi se tietää.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #50

Vihreät ja pääministeri ovat kai olleet innokkaimmin yllyttämässä maahantulijoita liikkeelle. Hyökkäyspuolella siis. Hallitus on sitten vastannut torjuntapuolesta.

Ilmasto-ongelman ottavat vakavasti (tai ainakin esittävät ottavansa) kai kaikki puolueet, paitsi ehkä perussuomalaiset. Ilmastopakolaisuus ei ole välttämätön seuraus ilmastonmuutokseta muualla kuin agraarikulttuurin merkittävän tuhon alueilla. Kaupungit voivat toimia myös niin, etteivät tuota itse omaa ruokaansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #53

Huitelet ilmaan hassuja väitteitä, turha sinun kanssa on keskustella. Onko sinulla mitään sanottavaa tästä aiheesta?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #59

Löysä humanitäärinen maahanmuuttopolitiikka on johtanut siihen, että Helsingissä raiskaustilastot rupeavat olemaan järkyttävällä tasolla ja epäillyistä jo yli puolet on ulkomaalaisia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #61

Pelastakaa lapset ry teetti 2011 poliisin kanssa kyselytutkimuksen, jolla kartoitettiin nuorten kokemaa seksuaalista häirintää. Kolmannes tytöistä oli kohdannut seksuaalista häirintää ja kolme prosenttia tytöistä oli ollut sukupuoliyhteydessä itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa. Tulokset pääsivät hädin tuskin lehteen. Ei ollut hallituksen hätäkokousta, ei somen täydeltä kirjoittelua.

Lisäresurssi poliisille ei riitä, jos rikoksille ei ole nimikkeitä, somessa saa kirjoittaa mitä tahansa ja seksuaalinen häirintä on väärin vasta kun siihen kuuluu muuta väkivaltaa. Jos vastaamme pelkoihin vihalla ja kohdistamme korjaukset laput silmillä maahanmuuttopolitiikkaan, suljemme silmämme tuhansilta hyväksikäyttetyiltä ihmisiltä. He ovat odottaneet vuosia, että heillä olisi tilaisuus puhua, ja nyt he joutuvat katsomaan, kun heidän kokemuksiaan käytetään maahanmuuttopolitiikan lyömäaseina. Puututaan siis itse ongelmaan. Se on lasten seksuaalinen hyäksikäyttö, väkivallan muoto, joka on aina ja joka tilantessa väärin.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #32

Vihreät toi Suomeen monikulttuuria, Miespuolisia pakolaisia kehitysmaista tekaistuin perustein. Ja satoja joukkoraiskausten lapsiuhreja.

Stalinistit ja taistolaiset toi Suomeen kommunismia.

PVL toi Suomeen rasismia.

Ei sen kummempaa. Mitäs sitä häpeämään?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #40

Mitä sää nyt taas horiset. Turvapaikanhakijoiden tulva oli 2015. PS oli silloin hallituksessa. Jos nyt jotain tahoa välttämättä haluat syyttää pakolaisten tuomisesta Suomeen, syytä perussuomalaisia, Kepua ja kokoomusta, niin menee edes oikeaan osoitteeseen syytös (vaikka väärä se on tietenkin silti).

Petri Hämäläinen

#27 - Se että maahanmuuttajat joukkoraiskaavat suomalaisia lapsia ja heidän tekemien rikosten yleisyys lähentelee 100-kertaista määrää tietyissä seksuaalirikostyypeissä kantaväestöön verrattuna ei Vihreille ole minkäänlainen ongelma, kunhan löytyy ainakin yksi tapaus rikoshistoriastamme myös kantaväestön piiristä. Silloin voidaan heti kysymyksen asettelua laajentaa niin ettei kyseessä ole maahanmuuttoon liittyvä kysymys laisinkaan.

Turun islamistista terrori-iskuakin ovat Vihreät ahkerasti verranneet kouluampumisiin.

Outoa kyllä, vähemmistöihin kohdistuvat rikokset eivät koskaan vesity sillä että enemmistöön kohdistetaan vastaavia rikoksia. Hmmmm....

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #42

En löydä tästä yhtään kohtaa jossa terrori-iskua olisi verrattu kouluampumisiin, löydätkö sinä?

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258493...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Tuo huomio siitä, että kyse ei ole vain puutteelisen maahanmuuttajien sopeuttamisen ongelmista, vaan myös pysyvämpiluonteisesta kulttuurien konfliktista on tärkeä, jos halutaan vaikuttaa siihen, mitä Suomessa tapahtuu jatkossa tällä seksuaalirikosten alalla (alaikäisten ahdistelu joukkona). Oppia voi hakea muista Euroopan maista, joilla on jo pidemmät "perinteet" tällä alalla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Taisin jo sanoa, että alaikäisten vokottelu netissä tai seksuaalinen väkivalta eivät ole uusia ilmiöitä eivätkä maahanmuuton tuomia.

Matti Näsi sanoi HS:ssa hyvin: ”Alaikäisiin kohdistuvissa seksuaalirikoksissa pitäisi osata katsoa syvemmälle. Kyseessä ei ole maahanmuuttajien synnyttämä ilmiö. Siksi on hieman erikoista, että vasta maahanmuuttajien tekemänä se tuntuu korostuvan. Lapsiin kohdistuvissa vakavissa rikoksissa on tärkeää, että asiaan puututaan laaja-alaisesti.”

”Olisi aika erikoista, jos media korostaisi nimenomaan ulkoa tulevaa uhkaa. Toki tietynlainen vieraan pelko on ihmisissä jossain määrin sisään rakennettu, ja silloin eritaustaiset ihmiset voidaan helposti nähdä uhkana.”

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005966189.html...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #33

> Taisin jo sanoa, että alaikäisten vokottelu netissä tai seksuaalinen väkivalta eivät ole uusia ilmiöitä eivätkä maahanmuuton tuomia.

Tuo pitää paikkansa. Mutta toisaalta on todettava, että maahanmuuttajat näyttävät tuoneen Suomeen yhden uuden alaikäisiin kohdistuvien seksuaalirikosten muodon (josta on jo paljon kokemuksia, esimerkiksi Englannissa), ja seksuaalirikosten yleisyyskin (per maahanmuuttaja) näyttää olevan turhan korkealla. Se että rikollisuutta esiintyy ennestään, ei tietenkään takoita sitä, etteikö uutta rikollisuutta ja rikollisuuden lisääntymistä kannattaisi torjua.

> ”Olisi aika erikoista, jos media korostaisi nimenomaan ulkoa tulevaa uhkaa.

Ei sitä kannata peittääkään, että maahan on ilmaantunut myös uusi ilmiö, joka liittyy nimenomaan maahanmuuttajiin. Sen asian korostamatta jättäminen, että tyttöjen pitää jatkossa varoa juuri nyt esiin tulleiden uusien rikosten kaltaisia tilanteita, olisi myös vastuutonta, sillä kai tarkoitus on opettaa tytöt toimimaan rationaaliseesti ja turvallisesti uudessa tilanteessa. Ei siis tarvitse syyllistää koko maahanmuuttajien joukkoa, mutta pitää kertoa, millaisia riskit ovat, vaikka ne liittyisivätkin maahanmuuttajiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #43

Somenkäyttötaito on yksi hyvä taito. Somessahan ikä ei näy, joten kuvaillun kaltaisia alaikäisille hämmentäviä tapauksia on varmasti paljon. Jos iän kertominen ei rauhoita innokkaita kontaktin etsijöitä, kyse alkaa jo olla asiasta, johon pitää puuttua. Lakikin kieltää tuollaisen houkuttelun.

Nuo uudet Oulun kalaiset seksuaalirikollisuuskuviot voivat mös hyödyntää somea, mutta eivät rajoitu siihen. Siksi pelkät nettivaroitukset eivät vielä kata koko asiaa. Onneksi asiasta on nyt alettu keskustella, puolittain avoimestikin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #33

Ei kai kukaan ole väittänytkään, että ne olisivat uusia ilmiöitä. Esim. persut ovat johdonmukaisesti vaatineet kovempia tuomioita seksuaalirikoksista, Vihreät taas ovat niitä johdonmukaisesti vastustaneet. Nyt Vihreät ovatkin populistisesti kääntäneet takkinsa tuomioiden koventamisten suhteen, kun maahanmuuttajien tekemät seksuaalirikokset ovat räjähdysmäisesti kasvaneet. Miksi Vihreät haluavat koventaa seksuaalirikosten tuomioita nyt, kun kyseessä ovat maahanmuuttajat? Joku saattaisi sanoa, että aika rasistista.

Maahanmuuttajat ovat tuoneet uusia muotoja seksuaalirikollisuuteen, sitä sinä et voi kiistää. Esim. joukkoraiskaukset olivat aiemmin äärimmäisen harvinaisia, nykyään niitä tapahtuu valitettavan usein ja tekijöinä ovat ulkomaalaistaustaiset.

Et muuten ottanut mitään kantaa Helsingin tilanteeseen.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #37

Vihreille tuntuu olevan tavattoman tähdellistä onko maahanmuuttajien valtava seksuaalirikosten määrä (yli 50% kaikista raiskauksista Helsingissä!) jotenkin ”uutta ja ihmeellisestä” vai onko kyseessä ”rikostyyppi jota esiintyy myös kantaväestön parissa”.

Näkisin pääongelmaksi sen että uuden rikostyypin keksiminen ja toteuttaminen on tavattoman työlästä ja vaatii nokkeluutta.

Meillä ”Turun puukotukset” eli ”Kauppatorilla keittiöveitsellä 10 viatonta ihmistä puukottaminen terroristisin perustein” on kiistatta tällainen uusi kiva rikostyyppi.

Joukkoraiskausten lisäksi ”tyttöystävän murha ja pään irrottaminen” oli kanssa kiva uutuus. ”Tyttöystävän murha ja polttaminen”, siinä tosiaan on jo toiston makua. Joukkoraiskausten filmaus on myös kiva maahanmuutajien tuoma lisäfeature.

Tuokiokuvia monikulttuurisesta Suomesta 2018:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/442b4407-b283-4...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005900409.html

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #41

Ihan kuin nettisaalistajat olisivat uusi tai muualta tuotu ilmiö. Eivät ole. Suurin osa alaikäisten saalistajista vain jää medialta huomaamatta valkoisen suojavärin vuoksi.

Turun terrori-iskusta muuten olen kirjoittanutkin. Nyt puheena on lasten oikeus fyysiseen koskemattomuuteen, ja tästä ovat kaikki tasan samaa mieltä puoluekantaan katsomatta. Yhdenkään lapsen ei tule kokea, että hän tekee jotain väärin, jos joku aikuinen hyväksikäyttää häntä. Tästäkin olemme kai kaikki samaa mieltä.

Tässä erään viisaan vihreän mielipidekirjoitus asiasta:

https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/4446550/L...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #47

Kukaan ei ole väittänyt nettisaalistajien olevan uusi ongelma. Mites ne joukkoraiskaukset? Ne ovat uusi ongelma. Mitä niille tulisi tehdä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Kovemmat rangaistukset eivät auta mitään. Niitten ongelma on siinä että usein tuomitaan lievimmän mukaan. Sitä paitsi rangaistus tulee vasta kun rikos on tehty. Se mitä pitäisi tehdä on valistus: nuoria pitää varoittaa netin vaaroista, vanhempien tulee olla selvillä siitä mitä nuoret puuhaa ja poliiseilla pitää olla resursseja myös netissä partioimiseen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #54

Rasismiko Vihreitä nyt motivoi vaatimaan kovempia rangaistuksia, kun tapetilla on maahanmuuttajien tekemät raiskaukset?

Mites se Helsingin tilanne ja joukkoraiskaukset? Koita nyt kerrankin vastata siihen mitä kysytään. Kiertelysi saa sinut näyttämään typerykseltä, jolla aivot lyövät syntaxerroria, kun ikäviä faktoja lyödään eteen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #55

Jyrki hyvä, sinun seurassasi on mahdotonta näyttää typerykseltä. Yhtä mahdotonta kuin sinun on pysyä tämän blogin aiheessa.

Mitä tykkäät Ville Rannan tapauksesta?

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005967636.html

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #56

Itse vaihdat aihetta lennosta koko ajan :D :D :D.

Uskon kyllä sinun käsittävän, että Helsingin karmeat raiskaustilastot ja joukkoraiskaukset liittyvät kiinteästi yhteen löysään humanitääriseen maahanmuuttopolitiikkaan. Se kuitenkin sotii niin pahasti ideologiaasi vastaan, että et pysty kysymyksiini vastaamaan. Aivosi lyövät tyhjää ikävien faktojen edessä. Käy oikeastaan sääliksi, kun tuot sen julkisesti esille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #62

Mihin kysymykseen en ole vastannut? Tässä kohtaa aivoni tosiaan lyövät tyhjää. Se ei johdu mistään ideologiasta, vaan siitä etten ole huomannut sinun kysyneen mitään.

"Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on aina tuomittavaa. Tekijät on saatava kiinni ja vastuuseen teoistaan.

Valitettavasti olemme kuitenkin ajautumassa keskustelussa suuntaan, jossa ratkaisujen keskiössä vaikuttavat olevan maahanmuuttoon liittyvät kokonaisuudet, kun ratkaisuja tähän laajamittaiseen ongelmaan tulisi hakea aivan muualta. Valtaosa lasten hyväksikäyttäjistä kun on kantasuomalaisia.

Askeleita oikeaan suuntaan tehdään jo nyt. Parista kaupungista löytyy jo seksuaalisen hyväksikäytön uhreille suunnattu kriisikeskus, poliisille on lisätty määrärahoja ja moni koulu opettaa jo somessa käyttäytymistä. Hyväksikäyttötapaukset ovat trendinä laskussa.

On valheellista väittää, ettei kukaan olisi suonut tälle asialle ajatustakaan aiemmin, tai että toimiin pitäisi tarttua vasta nyt. Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on ollut ongelma jo kauan aiemmin, vaikka valtakunnallinen kohu siitä saatiin aikaan vasta viimeisimpien tapausten myötä.

Yhtä kaikki yhteiskuntana voimme – ja meidän täytyy – tehdä vielä enemmän. Tärkeää olisi luoda ilmapiiri, jossa lapset ja nuoret kokevat turvalliseksi puhua kohtaamistaan asioista. Vähintään yhtä tärkeää on kehittää yhteiskunnassa turvaa nuorille luovaa verkostoa: Jokaisella lapsella pitäisi olla löydettävissä turvallinen aikuinen, jolle hän voi puhua vaikeistakin asioista."

https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/4448281/L...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #66

Toistakymmentä kertaa olen kysynyt miten suhtaudut Helsingin räjähdysmäisesti kasvaneisiin raiskaustilastoihin ja siihen, että tekijöistä jo yli puolet on ulkomaalaisia? Maahanmuuton mukanaan tuoma uusi seksuaalirikollisuuden muoto on joukkoraiskaukset, jotka olivat äärimmäisen harvinaisia, mutta nyt kovin yleisiä. Mitä tälle asialle mielestäsi pitäisi tehdä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #70

Kaikki suhtautuvat niihin aivan samalla tavalla: törkeää. Jokaisella on oikeus koskemattomuuteen. (Omituista että tuollaista edes kysyit.)

Itse asiassa raiskaukset eivät ole yhtään lisääntyneet, mutta niistä ilmoitetaan entistä herkemmin, mikä on tietysti pelkästään hyvä asia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #71

Raiskaukset ovat lisääntyneet. Ei sitä enää neljättä vuotta putkeen pysty millään ilmoituskynnyksen madaltumisella selittämään. Helsingissä jo yli puolet raiskauksista epäillyistä on ulkomaalaisia. Joukkoraiskaukset ovat lähes 100% ulkomaalaistaustaisten tekemiä. Eikö mielestäsi maahanmuuttopolitiikassa tähän pitäisi reagoida mitenkään?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #72

Eivät ole. Olen seurannut viime päivien keskustelua Oulun ja Helsingin hyväksikäyttötapauksista ja huomannut, miten monen se tuntuu nyt vasta herättäneen siihen, että Suomessakin tapahtuu lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. On surullista, että siihen tarvittiin isompi rikosvyyhti, valtakunnallinen kohu ja se, että tekijät tulevat muualta kuin Suomesta.

Toisaalta kohu on aiheuttanut myös hyviä asioita: Hiljattain ministeri Häkkänen, joka vielä viime keväänä piti suostumukseen perustuvaa mallia "elämälle vieraana", on ilmoittanut aloittavansa valmistelut suostumuksen puutteen lisäämisestä seksuaalisen väkivallan tunnusmerkistöön. Olemme myös kuulleet hyviä muistutuksia siitä, miten lapsia voi opettaa varovaisuuteen sosiaalisessa mediassa, ja miten Suomeen erilaisista kulttuureista tulevat kaipaavat opetusta siitä, millaisin perustein me arvioimme seksuaalista käyttäytymistä.

Kaikki ehdotukset eivät kuitenkaan ole olleet yhtä rakentavia, vaan vallitsevana teemana tuntuu olleen se, miten vastaavia rikoksia tulisi ennaltaehkäistä muuttamalla Suomen turvapaikka- ja maahanmuuttolinjoja. Jopa eduskuntapuolueista on ehdotettu toimia, jotka käytännössä tarkoittaisivat irtautumista Suomen hyväksymistä kansainvälisistä sitoumuksista. On totta, että turvapaikkajärjestelmässä on monilta osin puutteita, mutta sen tarjoaminen ratkaisuksi tähän ongelmaan on kovin yksisilmäistä.

Se kertoo pelosta ja silmien sulkemisesta siltä, että ongelma on ollut olemassa jo kauan ennen tätä.

Tässä asiallinen mielipidekirjoitus Turun Sanomista:

https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/4448281/L...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #73

On ne lisääntyneet, mutta näköjään sinä et välitä tosiasioista. Väitätkö ihan tosissasi, että, vaikka kaikki tutkimukset kaikista maista osoittavat, että tietyistä maista tulevat humanitääriset maahanmuuttajat syyllistyvät kantaväestöä moninkertaisesti enemmän seksuaalirikoksiin, ovatkin virheellisiä ja kaikki johtuu vain alentuneesta ilmoituskynnyksestä?

Miten tuo sinun alentunut ilmoituskynnyksesi selittää sen, että ulkomaalaistaustaisten osuus epäillyistä seksuaalirikoksista kasvaa koko ajan? Helsingissä se on jo yli puolet.

On tosiaan hyvä, että seksuaalirikollisuus on noussut esille ja sitä pyritään hillitsemään. Toimenpiteet jäävät kuitenkin vajaaksi, jos maahanmuuttajien tekemät rikokset pyritään jälleen kerran häivyttämään pois diipadaapalla. Tietyt ryhmät tekevät moninkertaisesti enemmän seksuaalirikoksia ja tämän ryhmän kasvattaminen lisää seksuaalirikollisuutta. Miksi tämän kiistattoman tosiasian myöntäminen on Vihreille niin vaikeata? Humanitääristen maahanmuuttajien mukana on tullut myös uusia rikosmuotoja, kuten nykyään valitettavan yleiset joukkoraiskaukset. Myös näistä asioista pitää voida puhua ja niihin pitää reagoida.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #74

Lukusuositus mediankin kulttuurijankuttajille. Lähi-idän tuntija Marko Juntunen:
"Seksuaalinen väkivalta ja kulttuurin selitysvoima.

Turvapaikanhakijoiden kuvottavista seksuaalirikoksista syntyneessä keskustelussa kaivetaan taas kerran esiin taikasana ”kulttuuri”, jolla selitetään irakilaisten epäsuhtaisen suurta osuutta rikostilastoissa. Näitä selityksiä tarjoavat yhtälailla huolestuneet kantaväestön edustajat kuin maahanmuuttajataustaiset henkilötkin. Seida Sohrabi, viisivuotiaana Suomeen tullut irakilaisnainen katsoo, että seksuaalirikosten taustalla vaikuttaa ” islaminuskoon perustuva patriarkaalinen kulttuuri” (IS 15.1.) Rajkumar Sabanadesan, entinen turvapaikanhakija kirjoittaa puolestaan, että turvapaikanhakijoiden seksuaaliväkivallasta on mahdotonta puhua keskustelematta kulttuurista. Ivan Puopolo kertoo edellisten mukaisesti (MTV-uutiset 15.1.) lainaten haastattelemaansa poliisia: ” Päivänselvää, että tämä liittyy kulttuuriin. Nainen on sielläpäin "aasista seuraava””.
Piste. Tämän syvempää analyysia irakilaisrikollisista ei kaiketi tarvita?
Keskustelusta puuttuu yksi keskeinen seikka ja se on konteksti. Seksualirikollisuuden kulttuuristava analyysi sivuuttaa tyystin sen tosiasian, että esimerkiksi Suomeen saapuneilla irakilaisilla turvapaikanhakijoilla ei ole taustallaan jaettua kulttuurista (arvojen, normien, traditioiden ja uskomuksien) kenttää, joka selittäisi mielekkäästi seksuaalirikollisuutta. Näitä nuoria irakilaismiehiä yhdistävä tekijä on kasvaminen läpensä militarisoituneessa ja silmittömän väkivallan täyttämässä yhteiskunnassa. Osa selvisi oirehtimatta, osa ilmiselvästi ei.
Viimeisen 30 vuoden aikana Suomeen saapuneita irakilaisia yhdistää kokonaisuudessaan ainoastaan yksi jaettu yhteiskunnallinen tekijä: se että he ovat päättäneet jättää taakseen kotimaan kaaoksen. He edustavat vuosikymmeniä kestäneen väkivallan eri vaiheessa lähteneitä irakilaisia ja muodostavat koulutustasoltaan, varallisuudeltaan, yhteiskunnalliselta asemaltaan, poliittisilta mielipiteiltään sekä etnisiltä ja uskonnollisilta taustoiltaan hyvin kirjavan joukon maan kansalaisia. Irakista on saavuttu Suomeen sukupolvi sukupolvelta hyvin erilaisissa tilanteissa: osa pakeni Saddamin ajan poliittisista vainoa, toiset Persian lahden sodan jälkeistä kaaosta, seuraavat jättivät taakseen 12-vuotisen taloussaarron kurimuksen. 2003 vuoden miehityssota ja sitä seuraava uskontokuntakohtainen väkivalta ja lopulta ISISin miehitys ajoivat taas uudet pakolaiset liikkeelle. Lopulta käsillä oli 2015 vuoden pakolaisaalto.
Tämän aallon mukana Suomeen saapui pääosin 18-30 vuotiaita nuoria miehiä, jotka syntyivät 1980-1990 luvun taitteen ja uuden vuosituhannen välisenä ajanjaksona. Heidän varhaislapsuuttaan jäsensi kaksi suuren mittaluokan draamaa. Irakin 18 hallintoalueesta 15 käytännössä kaatui Basran kaupungista alkaneen kansannousun seurauksena vuonna 1991. Saddamin valta oli kaatumassa, mutta armeija iski verisesti takaisin. Sadat tuhannet shiat pakenivat Saudi Arabian puolelle, viettivät vuosia autiomaahan nousseilla leireillä onnekaimpien päästessä kiintiöpakolaisina länteen. Runsaat 300 000 pääosin shia taustaista kansalaista menetti armeijan vastaiskussa henkensä, kymmeniä tuhansia vangittiin, kidutettiin ja haudattiin lopulta joukkohautoihin. Monin paikoin etelä- ja keski irakilaisissa yhteisöissä armeijan väkivalta lähenteli etnistä puhdistusta. Kurdit kokivat yhtä lailla kovia ja kansannousun tukahduttamisen synnyttämää joukkopakoa muistetaan yhä ”miljoona-pakolaisuutena”. Jokainen kynnelle kykenevä lähti rajan yli joko Turkkiin tai Iraniin, osa tästä Kurdiväestöstä päätyi Suomeen.
Persianlahden sotaa seurasi 12 vuotinen taloussaarto, jolloin irakilaisen yhteiskunnan infrastruktuuri mureni. Sähköverkko, veden jakelu, sairaalat ja koululaitos olivat lopulta rapakunnossa. Valtion heiketessä heimot ja patriarkaalinen valta voimistuivat. Militantti maskuliinisuus korostui; miehen oli kyettävä suojelemaan naista ja tarvittaessa väkivallan keinoin.
Iranin vastaisesta sodasta alkaen (1980-1988) väkivalta oli vienyt mukanaan vähintään 700 000 – miljooona aikuista miestä, mikä tarkoitti että yhä useammassa kotitaloudessa lapsi passitettiin elannonhankintaan. Lukutaidottomuus ja rikollisuus lisääntyivät ja samalla eri kansanosien välisten suhteiden kriisiytyminen oli käynnissä. Iran rahoitti keskeisesti poliittisen shialaisuuden voimistumista ruohonjuuritason hyväntekeväisyystyöllä. Vauraat Persianlahden maat tukivat taloudellisesti konservatiivisen sunni-islamin voimistumista. Sapekasta sanomaa kylvävät uskonoppineet astuivat politiikan kentälle. Uskonto kytkettiin yhä tiiviimmin väkivallan retoriikkaan molemmin puolin.
2015 pakolaisaallon nuoret miehet kasvoivat hampaita myöten aseistautuneessa yhteiskunnassa. Kun he varttuivat teini-ikään käsillä oli maan miehitys, vallan vaihtuminen ja sitä seurannut kaaos. Bagdad jakaantui 55 muurein erotettuun kaupunginosaan, joita valvoi 1400 miliisiryhmittymien kontrolloimaa katusulkua. Asemiehiä, rikollisryhmiä, sieppaajia ja satunnaista ammuskelua oli kaikkialla ja maassa tehtiin tuhansia siviileihin kohdistuneita terrori-iskuja. Julkinen kaupunkitila muodostui kamppailun areenaksi ja jokaisen miespuolisen oli osattava käyttää aseita kodin puolustamiseksi. Vuosina 2006 -2007 joka ikinen päivä keskimäärin 14 kansalaista kuoli terrori iskuissa ja vielä suurempi määrä satunnaisessa ammuskelussa. Irakin kidutustilanne oli pahempi kuin Saddamin vuosina. Kansa jakautui, koska ilman paikallista suojelijaa oli mahdotonta säilyä hengissä. Uskonnolliset johtajat olivat omiaan jyrkistämään kansan polarisoitumista.
Naiset katosivat väkivallan ollessa pahimmillaan niin teveydenhuollosta, virkamieskunnasta, kuin julkisesta tilastakin. Paramilitaariset joukkiot alkoivat valvoa julkista tilaa. Farkkuihin pukeutuva nainen saattoi saada puukosta tai tulla kidnapatuksi ja raiskatuksi. Parfyymikauppoja ja musiikkiliikkeitä räjäytettiin. Iranista virtasi todellisuutta pakenevien nuorten tarpeisiin rauhoittavia lääkkeitä ja kovia huumeita.
Kasvukontekstina 1990-luvun ja 2000 luvun alun Irak oli kammottava paikka. 2015 pakolaisaallon ohessa Suomeen saapuneiden joukossa oli sekä sivullisia, uhreja että rikoksiin ja väkivaltaan syyllistyneitä, mutta mikä hankalinta uhrius ja syyllisyys menivät monissa tapauksissa solmuun. Nähtäväksi jää kuinka moni seksuaalirikollisista on itsekin seksuaalisen väkivallan uhri lapsuudessaan.
Oulussa ja Helsingissä tapahtuneista seksuaalirikoksista on tihkunut hyvin vähän tietoa, mutta tässä on se konteksti josta he tulevat.
Miksi ylipäänsä on äärimmäisen tärkeää kritisoida seksuaaliväkivaltaa kulttuuristavia selitysmalleja? Ensinnäkin siksi, että ne rakentavat kuvan patologisesta, staattisesta ja muuttumattomasta kulttuurin vankina toimivasta yksilöstä. Lisäksi kulttuurinen selitysmalli toiseuttaa ja kollektivisoi muslimimiehet, vähintäänkin potentiaalisina ja turvallisuusuhkina ja raiskaajina. Takaan että kaksi päivää intensiivistä vuorovaikutusta Suomen monenkirjavien irakilaismiesten parissa heidän elämäntarinoitaan ja mielipiteitään kuunnellen rikkoo tuon mielikuvan."

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #75

On täysin toissijaista raiskaavatko tietyistä maista tulevat humanitäärisen maahanmuuttajat muita enemmän, heidän kulttuurinsa, huonojen elinolosuhteiden, traumojen vai jonkin muun syyn takia. Suomalaisten kannalta olennaista on, että he syyllistyvät seksuaalirikoksiin moninkertaisesti enemmän, kuin muut. Vain tämä tulee ottaa huomioon harjoitetusta maahanmuuttopolitiikassa.

Sinä ja muut Vihreät pidätte aina vain kasvavia seksuaalirikosten määrää hyväksyttävänä hintana, harjoitetista humanitäärisestä maahanmuuttopolitiikasta. Minä ja suurin osa suomalaisista pitää hintaa aivan liian kovana (taloudellisten kustannusten ja muiden negatiivisten lieveilmiöiden ohella).

Tuon tosiasian myöntäminen tietysti tuntuu pahalta. Siksi sinäkin työnnät mieluummin pääsi pensaaseen ja olet vastaamatta kysymyksiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Poliisin tietoon on tullut viime vuosina aiempaa enemmän raiskauksia. Muut väkivaltarikokset sen sijaan ovat vähentyneet, samoin varkaudet. Jos halutaan vähentää seksuaalista väkivaltaa, pelkkä rangaistusten koventaminen ei tutkitusti riitä. Kaikkea seksuaalista väkivaltaa ei valitettavasti koskaan pystytä ehkäisemään, mutta tekojen määrä tulisi saada niin alhaiseksi kuin mahdollista. Olipa sukupuoli, kasvuolosuhteet, kultturitausta tai elämäntilanne mikä tahansa, seksuaalisesti väkivaltaiseksi ajautuminen ei ole väistämätöntä.

Uhritutkimusten mukaan naisista 2,2 % ja miehistä 0,5 % ilmoitti joutuneensa vastoin tahtoaan sukupuoliyhteyteen tai pakotetuksi muuhun seksuaaliseen käyttäytymiseen tai niiden yrityksen kohteeksi vuoden 2016 aikana. Raiskaukseen syyllistyneistä noin 3 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2017. Lähi-idästä ja Afrikasta peräisin olevat ovat yliedustettuina seksuaalirikoksista syytetyissä. Alueelta tulleista vain harvaa on epäilty raiskauksesta. Suomessa asuvista irakilaisista viisi tuhannesta oli syytettynä raiskauksesta tai lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2017. Toisin sanoen 99,5 % ei ollut näihin tekoihin syytettynä. On väärin ja haitallista hyljeksiä näitä 99,5 % irakilaisista mahdollisina raiskaajina.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #77

Mitä satukirjaa sinä oikein siteeraat? Juurihan julkaistiin uudet tilastot. Niiden mukaan Helsingissä tapahtuneissa raiskauksissa epäiltynä oli ulkomaalainen 54% ja koko maassa 34%. Yrititkö taas hätäpäissäsi valehdella törkeästi vai onko tuo jokin Vihreiden oma satu, jota hoetaan, kun faktat ovat ilkeitä?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269227-poliisin-u...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #78

Tämän päivän Turun sanomia siteerasin. Siinä oli dosentti Minna Säävälän alio. Säävälä on perhetoimintojen johtaja Väestöliitto ry:ssä. Hänellä on käytettävissään koko maata koskevat viimeisimmät tiedot.

Henkilökohtaisesti tunnen kymmeniä ja kymmeniä nuoria arabimiehiä, jotka ovat kunnollisia ihmisiä. He ovat järkyttyneitä näistä tapahtumista, ja myös kokevat suurta syyllisyydentunnetta, vaikka heillä ei ole mitään tekemistä näiden kauheuksien kanssa. Onkin tärkeää muistaa kaikkien riskitekijöiden ohella, että suurin osa Suomessa olevista arabimiehistä ei syyllisty mihinkään rikoksiin, kuten ei valtaosa muistakaan turvapaikkaa hakevista. Onkin oltava hyvin varovainen, kun puhutaan yleistäen ”turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta”. Mutta vaikka ei ole oikein leimata kaikkia arabimiehiä rikollisiksi, asioista pitää uskaltaa ja voida puhua oikeilla nimillä.

https://yle.fi/uutiset/3-10598218?fbclid=IwAR2sW88...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #80

Joko sinulla on tapahtunut pahan luokan kirjoitusvirhe, olet tulkinnut tuon Turun Sanomien jutun tahallasi väärin tai sitten dosentti Säävälä ja samalla Turun Sanomat ovat julkisesti nolanneet itsensä. Tilastot kertovat aivan selkeästi, että ulkomaalaiset tekemät raiskaukset vievät ison siivun kokonaismäärästä, Helsingissä jo yli puolet.

Anna nyt ihmeessä linkki niihin tilastoihin, joihin Säävälä viittaa. Sitä ihmettelen, että edes kehtaat lähteä noin törkeästi valehtelemaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #87

Sinä se sitten herkästi syytät muita valehtelusta. Olet kyllä taas väärässä, mutta sehän ei ole mitään uutta...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #88

Väität ihan pokkana, että ulkomaalaisten osuus raiskauksista on 3%, kun tilastot osoittavat määrän ole kymmenkertainen. Tilastot ovat julkisia ja useassa lehdessä julkaistuja. Miksi siis lähdet noin törkeästi valehtelemaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #91

Katos vaan, jäi vahingossa nolla pois. En kuitenkaan valehdellut niin kuin sinä. Väität ihan pokkana että 30 % on yli puolet. Et ole tainnut olla ainakaan matematiikan tunneilla ihan hereillä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #95

Mjaa. Taisin kyllä kirjoittaa, että Helsingissä yli puolet, ehkä sinä oletkin nukkunut äidinkielen tunneilla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #114

Niin taisit. No, 30 prosenttia ei ole yli puolet. Itse asiassa vuonna 2017 raiskaukseen syyllistyneistä 30 % oli ulkomaan kansalaisia. Lähi-Idästä ja Afrikasta peräisin olevat ovat yliedustettuina seksuaalirikoksista syytetyissä. Alueelta tulleista vain harvaa on kuitenkin epäilty raiskauksesta. Suomessa asuvista irakilaisista viisi tuhannesta oli syytettynä raiskauksesta tai lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2017. Toisin sanoen 99,5 % irakilaisista ei ole ollut syytettynä näistä teoista. Siksi on väärin ja haitallista hyljeksiä näitä 99,5 % irakilaisista mahdollisina raiskaajina. Yhtä hyvin voisimme sanoa että kaikki miehet ovat potentiaalisia raiskaajia. Teoriassahan näin toki onkin, ja kaikkihan me toki tiedämme, että käytännössä näin ei onneksi ole.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #115

Niin, Helsingissä yli 50%...

Väärin on hyljeksiä kaikkia irakilaisia, mutta väärin on myös tietoisesti kasvattaa seksuaalirikoslukuja. Voimme harjoittaa sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, ettei näin käy. Se on valintakysymys.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #119

Höpö höpö. Maahanmuuttopolitiikka ei vaikuta siihen tuon taivaallista.

https://blogit.apu.fi/anzionmukaan/suomalaisten-ka...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #123

Mutta jos maahanmuuttajilla on tilastoissa selvä yliedustus, ja Oulun tyyppiset teot kokonaan maahanmuuttajien käsissä, eikö silloin juuri maahanmuuttopolitiikka ole se kohta, jossa näihin rkoksiin voisi tai olisi voinut vaikuttaa. Koskee sekä kotouttamista että maahanmuuton vähentämistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #128

Niin että käännytetään kaikki irakilaiset niin menee mukana ne puoli prosenttia jotka raiskaa. Okei. Mitäpä pienistä oikeusmurhista, 99,5 % ei ole tehnyt mitään mutta saavat mennä yhtä kaikki kun ovat saman näköisiä kuin ne raiskaajat. Mihin sitten käännytetään ne kaikki muut raiskaajat? Ne jotka näyttää samalta kuin sinä? Tosin kuvastasi ei voi päätellä miltä näytät tai onko sinua edes olemassa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #130

Suomen valtio on olemassa ensisijaisesti suomalaisia varten. Humanitäärisen maahanmuuton tulee olla sellaista, että sen aiheuttamat haitat eivät nouse liian suuriksi. Minusta räjähdysmäisesti kasvavat seksuaalirikosluvut ovat liian suuri hinta. Sinä voit pitää raiskattuja lapsia ja naisia pienenä hintana, mutta suurin osa kansasta on kanssasi eri mieltä. On oikeusmurha niitä raiskattuja, hakattuna ja tapettuja suomalaisia kohtaan, että tietoisesti harjoitamme sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, joka kasvattaa noiden rikosten suhteellista määrää.

Jännä muuten, että kaltaisesi aina vetävät mukaan etnisyyden, vaikka sillä ei ole mitään merkitystä. Minäkin olen sen verran tumma, että hyvin voisin mennä vaaleasta irakilaisesta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #134

Joo, etnisyydellä ei ole mitään merkitystä. Silti joitakin pöyristyttävät vain etniset raiskaajat. Muista he ovat hiljaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #136

Ainoat etnisyyden mainitsijat tuppaavat olemaan Vihreitä tai Vasemmistoliiton edustajia. Kaikki muut ovat huolissaan raiskausten kokonaismäärän rajusta kasvusta.

Miksi te Vihreät laitatte aina tuon etnisyyden mukaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #138

Kas, ainoa joka tykkäsi kommentistasi oli Juho Laatu. Muut ymmärsivät ettei siinä taaskaan ollut tolkun häivää.

Oleko muuten huomannut että me vihreät annamme jokaisen kertoa milipiteensä, oli se kuinka urpo tahansa? Sen sijaan persut pyrkivät vaientamaan kaiken keskustelun. Eräskin turkulainen blondivitsi ei päästä yhtäkään kommenttiani läpi, vaikka minä vain kerron faktoja. Ne on pakko kertoa muualla. Vaikka täällä. Vihreät ovat avoimempia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #149

Eli sinun kommenttisi ovat täysin päättömiä, koska niistä ei tykkää kukaan. Olet kyllä täysi idiootti, jos uskot kenenkään muun lukeneen näitä kommentteja, kun blogi on jo monta päivää vanha. Meille kolmelle tulee ilmoitus sähköpostiin, koska olemme ketjussa mukana. Kukaan muu ei edes tiedä, että tätä keskustelua käydään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #153

Ei, jos Laatu tykkää kommentisa, se on päätön. Hänen ehkä olisi parempi ottaa nimimerkikseen Juho Määrä, koska hän kirjoittaa paljon, mutta asiaa on vähän jos lainkaan. Oletteko muuten täällä vuorotöissä? Maksaako Kreml teille tuosta trollauksesta?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #156

Noinko pahasti Juho ainut jauhoitti? Näyttää siltä, että itsetuntosi on vähän liian alhainen, jos noin pahasti suivaannut, kun joku osoittaa ajattelisi onttouden.

Joo Kreml maksaa tosi hyvin. Harmittaako se, että me saamme paljon rahaa sinun nolaamisestasi? Juuri Vladimir tuossa soitteli, että se Lammimpää pitää vielä trollata ja sitten yhdessä kuunatsien kanssa valloitamme maailman.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #162

Taisin jo sanoa, että Juho ei ole onnistunut jauhottamaan minua vielä koskan. Mutta on söpöä, että tykkäät hänestä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #164

Omatkin kommenttisi osoittavat, että on jauhottanut sinut todella pahasti, kun noin pahasti kaivaa. En Juhoa tunne, joten on mahdotonta sanoa pitäisinkö hänestä. Kommentien perusteella ihan fiksu mies, joten luultavasti tulisin hyvin juttuun.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #168

Luulin sinun tarkoittaneen jauhottamisella sitä että hän olisi niin sanotusti pannut jauhot suuhuni. Ilmeisesti tarkoitat sitten jotain muuta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #171

Ei, kyllä sitä juuri tarkoitin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #173

No sitten olet väärässä. Juho Laatu kirjoittaa niin vuolaasti (paljon sanoja, vähän jos ollenkaan asiaa) etten jaksa jokaiseen hänen vuodatukseensa vastata, aina en jaksa edes lukea niitä loppuun. Siitä voi tietysti hätäisempi saada sen käsityksen että hän olisi muka jauhottanut minut.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #136

Tuo ajatus, että Suomessa ei puhuttaisi muista kuin etnisistä raiskaajista on kai täysin tuulesta temmattu. Itä-Suomen raiskaustuomioista on puhuttu paljonkin, samoin muista seksuaalirikoksista, kuten lestadiolaisten ja katolisten tekemistä. Kuka Suomessa mielestäsi suojelee tai suosii seksuaalirikollisia tai yrittää vaientaa keskustelua (nohin piireihin kuuluvia lukuunottamatta)?

Politiikasta mieleen tulevat keskustelut siitä, miten suomen seksuaalirikoslainsäädäntöä tulisi kehittää. En kuitenkaan tiedä kenenkään olevan tuolla rintamalla sitä mieltä, että jotkut seksuaalirikolliset tulisi jättää rankaisematta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #141

Ei se ole ollenkaan tuulesta temmattu. Eihän mediassa ole viikkoon muusta puhuttukaan kuin siitä että ulkomaalaiset ja etenkin turvapaikanhakijat ovat yliedustettuina Suomen seksuaalirikostilastoissa. Epäilyt usein lasten törkeästä hyväksikäytöstä ovat saaneet poliitikot lupaamaan nopeita toimia. Helppoja ratkaisuja ei ole.

Kukaan Suomessa ei suosi seksuaalirikollisia eikä yritä vaientaa keskustelua, vaikka persut muuta väittävätkin.

Viime vuonna lähes joka neljäs seksuaalirikoksista epäilty oli ulkomaalainen. Alaikäisiin kohdistuneissa tapauksissa joka viides. Tilastojen kärjessä ovat irakilaiset ja afganistanilaiset. Luvut ovat peräisin poliisille ilmoitetuista tapauksista. Kun rikollisuutta tutkitaan, vertaillaan aina ilmoitusmääriä, sillä ne ovat lähempänä itse tapahtumaa. Oikeudessa tuomittujen määrä kertoisi enemmän näyttökynnyksestä, oikeusprosessista ja juridiikasta. Syitä ja selityksiä yliedustavuudelle on pohdittu paljon. Varsinaisia tutkimuksia on tehty vähän.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #147

Oletan että se on mielestäsi hyvä asia, että kaiksta seksuaalirikoksiin liittyvistä ongemista puhutaan, niin kantasuomalaisten kuin maahanmuuttajien tekemistä. Vähän kuin metoo-kampanja - on aika tuulettaa tuollaisia ongelmapesäkkeitä, niin tulevaisuus voi olla menneisyyttä valoisampi. Olemmeko samoilla raiteilla tässä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #158

Tietysti olemme. Niinhän me kaikki. Ikävää tässä keskustelussa on se, että jotkut eivät ole kiinnostuneita itse ongelmasta, vaan käyttävät seksuaalirikoksia rasismin keppihevosina. Kun nyt mainitsit tuon metoon, niin samat ihmiset jotka pitivät metoota "todellisuudelle vieraana" ja "ylilyöntinä", ovat nyt yhtäkkiä muka kiinnostuneet naisten oikeuksista kun niitä uhkaamassa on - hui kauhistus - myös ulkomaalaisia miehiä. Perussuomalaisten mielestä julkisuudessa hyssytellään ja papotaan raiskaajia, jätetään kertomatta väkivallasta. Suvaitsevaisuussyistä. Mielikuvituksen Voima olkoon kanssanne.

Kulttuuritausta ei ole peruste rangaistusten alentamiselle. Tuomioistuimelle pitäisi olla yksi ja sama, mistä syytetty on kotoisin. Jostain syystä ulkomaalaistaustaiset kuitenkin tuomitaan raiskauksista huomattavasti useammin ehdottomaan vankeuteen. Vuosina 2008-2014 ulkomaalaistaustaisille ehdottomia tuomioita oli 65 %, suomalaistaustaisille 40 %.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #165

Tuo kuulostaa pahasti "kaikki muslimit ovat" -tyyppiseltä viholliskuvia maalailevalta argumentoinnilta, jossa pienetkin vihjeet johonkin suuntaan yleistetään koskemaan negatiivisesti kaikkia. Olen sitä mieltä, että metoo-kampanja oli tervetullut hanke, koska näköjään purkamattomia ongelmia oli vielä paljon. Ja sitä mieltä, että joitain ylilyöntejäkin tuli, mutta ne onneksi jäivät varsin vähäisiksi ja lyhytaikaisiksi. Hyvä että niitäkin kritisoitiin. Lopputulos hyvä, sillä nyt asioista osataan puhua avoimemmin, ja tekoja tehdään varmasti vähemmän. Olen myös huolestunut Oulun tapausten vaikutuksista naisten ja tyttöjen asemaan. Toivottavasti sekin selvitetään yhtä perusteellisesti. Tekeekö tuo minusta ja kaikista kaltaisistani rasisteja tai naisten asemasta kiinnostumattomia? Vai olisiko niin, että monet ovat huolestuneita sekä naisten häirinnästä, tyttöjen raiskauksista, että kaikkien kampanjoiden ylilyönneistä, eivätkä silti ole noiden pahimpien milelikuviesi kaltaisia?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #130

Kun puhut oikeusmurhista, tarkoitatko että kaikilla maailman kansalaisilla (tai ainakin kaikilla niillä, jotka eivät ole tehneet vakavia rikoksia, tai joiden ei voi osoittaa syyllistyneen vakaviin rikoksiin) on oikeus muuttaa Suomeen, ja tätä oikeutta rikotaan, jos Suomi ei ota kaikkia halukkaita vastaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #139

Ei, tarkoitan sitä että jokainen on syytön kunnes toisin todisteaan, kokonaan riippumatta siitä mistä hän on kotoisin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #148

No eihän siinä sitten mitään oikeusmurhaa tapahdu, jos linjataan, että yhtään irakilaista humanitääristä maahanmuuttajaa ei enää oteta vastaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #152

Kyllä tuo on nimenomaan oikeusmurha. Ihan vakavissasiko tuollaista väität? Olet pihalla kuin lumiukko, mutta onhan tuola ulkona teikäläiselle sopivat kelit. Kevättä odotellessa. Kevät tuli jytky suli Teuvo sanoi uliuli.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #157

Kerro vielä, mikä se oikeusmurha tässä tapauksessa oli. Oliko se se, että jotakuta ei päästetty maahan, vaikka sihen oli jokin lakiin tai muihin tapoihin perustuva oikeus? Vai oliko oikeusmurha ehkä se, että joku ulkopuolinen saattoi ajatella, että ne joita ei päästetty maahan ovat ehkä potentiaalisia raiskaajia, vaikka todellisuudessa eivät ehkä olekaan?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #157

Ketä kohtaan se on oikeusmurha? Suomeen ei pääse, kuin turvallisista maista. Venäjältä ja Norjasta tulevat voidaan käännyttää ja Ruotsista tai tulevat palauttaa ensimmäiseen EU-maahan, johon ovat tulleet. Ihan kansainvälisten lakien mukaista touhua.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #123

Jestas miten kujalla sinä olet. Tilastoista voi nähdä, että vaikutus on hirmuinen, mutta sinä jakelet juttuja jostain aivan muusta.

Helsinki, tuo Vihreiden Mekka. Siellä Vihreän maahanmuuttopolitiikan hedelmistä päästään nauttimaan kaikkein eniten, jo 53% raiskauksista on ulkomaalaisten tekemiä. Kuinka voit väittää, että tuo tilasto ei liity maahanmuuttopolitiikkaa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #129

Seksualirikollisuuden kulttuuristava analyysi sivuuttaa tyystin sen tosiasian, että esimerkiksi Suomeen saapuneilla irakilaisilla turvapaikanhakijoilla ei ole taustallaan jaettua kulttuurista (arvojen, normien, traditioiden ja uskomuksien) kenttää, joka selittäisi mielekkäästi seksuaalirikollisuutta. Näitä nuoria irakilaismiehiä yhdistävä tekijä on kasvaminen läpensä militarisoituneessa ja silmittömän väkivallan täyttämässä yhteiskunnassa. Osa selvisi oirehtimatta, osa ilmiselvästi ei. Viimeisen 30 vuoden aikana Suomeen saapuneita irakilaisia yhdistää kokonaisuudessaan ainoastaan yksi jaettu yhteiskunnallinen tekijä: se että he ovat päättäneet jättää taakseen kotimaan kaaoksen. He edustavat vuosikymmeniä kestäneen väkivallan eri vaiheessa lähteneitä irakilaisia ja muodostavat koulutustasoltaan, varallisuudeltaan, yhteiskunnalliselta asemaltaan, poliittisilta mielipiteiltään sekä etnisiltä ja uskonnollisilta taustoiltaan hyvin kirjavan joukon maan kansalaisia. Irakista on saavuttu Suomeen sukupolvi sukupolvelta hyvin erilaisissa tilanteissa: osa pakeni Saddamin ajan poliittisista vainoa, toiset Persian lahden sodan jälkeistä kaaosta, seuraavat jättivät taakseen 12-vuotisen taloussaarron kurimuksen. 2003 vuoden miehityssota ja sitä seuraava uskontokuntakohtainen väkivalta ja lopulta ISISin miehitys ajoivat taas uudet pakolaiset liikkeelle. Lopulta käsillä oli 2015 vuoden pakolaisaalto. Tämän aallon mukana Suomeen saapui pääosin 18-30 vuotiaita nuoria miehiä, jotka syntyivät 1980-1990 luvun taitteen ja uuden vuosituhannen välisenä ajanjaksona. Heidän varhaislapsuuttaan jäsensi kaksi suuren mittaluokan draamaa. Irakin 18 hallintoalueesta 15 käytännössä kaatui Basran kaupungista alkaneen kansannousun seurauksena vuonna 1991. Saddamin valta oli kaatumassa, mutta armeija iski verisesti takaisin. Sadat tuhannet shiat pakenivat Saudi Arabian puolelle, viettivät vuosia autiomaahan nousseilla leireillä onnekkaimpien päästessä kiintiöpakolaisina länteen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #131

Mitä väliä taustoilla on? Fakta on se, että suomalaisia raiskataan enemmän. Ei se uhria lohduta, että raiskaajalla on ollut vaikeata. Mikään ei oikeuta sitä, että raiskaaja, jonka elämä saattaa olla pilalla, tuhoaa suomalaisen uhrinsakin elämän.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #135

Tietenkin suomalaisia raiskataan Suomessa enemmän, ja Ruotsissa ruotsalaisia, ja Intiassa intialaisia. Eikä sitä mikään tietenkään missään oikeuta. Siksi siitä rangaistaankin ja siksi se pitäisi estää.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #137

Niin ja jos emme harjoittaisi suomalaisille haitallista maahanmuuttopolitiikkaa, eivät ulkomaalaiset korostuisi tekijöinä tilastoissa. Nyt ero on mammuttimainen ja Helsingissä jo yli puolet raiskauksista on ulkomaalaisten tekemiä, vaikka heidän osuutensa väestöstä on hyvin pieni. On täysin absurdia, että pidät sitä ihan hyväksyttävänä, että ulkomaalaiset raiskaavat Suomessa enemmän, kuin suomalaiset, kuten Helsingissä on jo käynyt.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #144

On täysin absurdia, että panet suuhuni järjettömiä väitteitä. Mutta kukin tyylillään.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #145

Kannatat löysää humanitääristä maahanmuuttopolitiikka, jonka tiedät lisäävän raiskauksia järkyttävän paljon. Eli ainut looginen johtopäätös on, että hyväksyt sen, että raiskaustilastot jatkavat kasvuaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #150

Lgiikka ei taida olla vahvuutesi. Mutta onneksi on fiksujakin ihmisiä. Ja sitten on sellaisia poliitikkoja joiden blogeja ei pääse omalla nimellä ja kuvalla ollenkaan kommentoimaan, mutta nimettömien ja kuvattomien höpöhöpöjutut kyllä roikkuvat häntänä perässä. Ehkä he voisivat laittaa avoimesti linjakseen: Hyväksyn vain asiattomat kommentit.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #151

Juu varsinkin Twitterissä on paljon Vihreitä poliitikkoja, jotka blokkaavat kaikki tilastoihin tai muihin faktoihin vetoavat erimieliset.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #154

En seuraa twitteriä joten en osaa sanoa tuosta mitään. Kerkeästipä vaihdoit puheenaihetta. Onko sinusta jotenkin ärsyttävää kun tuon esiin sen että persut eivät siedä faktoja?

Sinä saat tämänkin vihreä puheenvuorossa puhua mitä sielu antaa ja sylki suuhun tuo, mutta yritäpä sen turkulaisen blondivitsin sivulle saada järjen sanaa menemään, et onnistu.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #155

Jestas mikä olmi. Itsehän sinä aloitit puhumaan jostain toisista kirjoittajista, vaikka ne eivät liity käsiteltävään aiheeseen mitenkään. Kyllä jotkut persut blokkaavat kommentoijia. Niin tekevät myös demarit, kokkarit, vassulit, virheet, kepulaiset, younameit.

Kysymykseesi siitä ärsyttääkö minua se, että persut eivät siedä esiintuomiasi faktoja, en tosiaan tiedä. Sinä olet ainoastaan tuonut esiin, että itse et siedä (tai ainakaan suostu käsittelemään) faktoja, jos ne ovat ristiriidassa ideologiasi kanssa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #161

No niin olet. Se turkulainen blondivitsi littyy kiisteltävään aiheeseen koska hänkin kirjoittaa tästä samasta aiheesta kuin Kaisa Hernberg. Ja toisin kuin Kaisa, hän ei päätä faktoja läpi. Toisin kuin minä hän ei siis siedä (tai ainakaan suostu käsittelemään) faktoja, jos ne ovat ristiriidassa hänen ideologiansa kanssa.

Mikset muuten kirjoita omaa blogia vaikka olet noin innokas kommentoimaan muiden puheenvuoroja? Eikö sinulla ole mitään omaa sanottavaa? Juhokin sentään joskus kirjoittaa jonkin avauksen itsekin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #166

Oletettavasti puhut Huhtasaaresta. Eikös hänen kirjoitusoikeutensa Uuteen Suomeen lakkautettu? Vähän vaikeata kyllä ottaa kantaa ketä hän bannaa ja ketä ei, kun ei täällä mitään enää julkaise. Välillä hänen juttunsa kyllä olivat niin lennokkaita, että tuli ihan Vihreiden höpinät mieleen.

Olen kyllä harkinnut omien juttujen kirjoittamista, mutta olen tullut siihen tulokseen, että ei minulla riitä aika vastailemaan kommentteihin ja mielestäni blogistin velvollisuus on myös vastata kirjoitusta koskeviin kommentteihin. Julistaminen on typerää. Ja tällä alustalla on niin aktiivisia kirjoittajia, että lähes kaikki aiheet, joista tekisi mieli kirjoittaa tulee muutenkin käsiteltyä. Itse blogit ovat vain yksi osa puheenvuoroa, yleensä kommentit tekevät niistä mielenkiintoisia. Toistaiseksi tyydyn ottamaan kantaa vain kommenttiosiossa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #169

En puhu. Huhtasaari on porilainen, ja kyllä sen blogiin pääsi kaikki kommentoimaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #170

Vielä, kun selvennät kuka se blondivitsi on, niin voi ehkä ottaa asiaan jotain kantaakin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #175

Turkulainen kansanedustajaehdokas (ps).

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #178

Niitäkin taitaa olla useampia. Miksi et voinut suoraan laittaa nimeä? Vähän paha arvioida kirjoituksia, jos ei tiedä kenen kirjoituksia pitää tarkastella.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #179

Ei tänne kirjoita kuin se yksi turkulainen blondi (ps).

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #179

Sanna Paasikivi se on. Ei näy nytkään yhtään kommenttia sen blogissa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #77

Tuo oli jo aika selvää tekstiä. Oletetaan että nuo numerot ovat jotenkin suuntaa antavia (tarkat luvut eivät ole tämän postaukseni kannalta kovin oleellisia), samoin kuin oletetaan että Jyrki Kankaanpään luvut Helsingistä ovat jokseenkin oikein. Jonkinlaisia ongelmia maahanmuuttajien kanssa siis on.

Jos puhutaan pakolaisista, maahnpääsyn ja oleilun sallimisen kriteerit ovat kai jokseenkin riippumattomia hakijan taustoista. Jos on hengenhädässä, suojaa annetaan. Se on sitten toinen keskustelun aihe, pitäisikö minkäkinlaiset pakolaiset sijoittaa leirille, eristyslaitokseen vai yleisön joukkoon. Jos yksilöön ei luoteta, ehkä leirille. Jos tiettyyn porukkaan kokonaisuutena ei luoteta, pitää punnita eri sijoitusvaihtoehtojen hyötyjä ja haittoja. Myös saapuven pakolaisten määrä vaikuttaa asiaan. Pakolaissopimusten mukaiset olot pyritään kai aina tarjoamaan.

Jos puhutaan muista maahanmuuttajista kuin pakolaisista, tyypillistä on, että pitää täyttää jotkut riittävät kriteerit. Valmis työpaikka ja kaivattu ammattitaito on Suomessa näköjään plussaa. Suomalainen aviopuoliso on myös selvä juttu. Joidenkin moottoripyöräjengien jäsenyys voi olla miinus (kaikki jäsenet eivät ole rikollisia, mutta tilastollisesti turhan moni on). Tässä kohdassa myös jonkin islamilaisen veljeskunnan tai oppisuunnan jäsenyys voi tulla pohdintaan, tai ismlaminuskoisuus sellaisenaankin. Uskonnonvapaus ja mielipiteen vapaus ovat monissa maissa voimassa, samoin kuin kerhojen jäsenyys, mutta ne voivat silti vaikuttaa maahanpääsyyn.

Kirjoitit että "on väärin ja haitallista hyljeksiä näitä 99,5 % irakilaisista mahdollisina raiskaajina". Kukaan ei kai pidä kaikkia irakilaisia syyllisinä, mutta toisaalta moni voi arvioida tilastollisesti, että kun päästää maahan tuhat nuorta miestä joistain islamilaisista maista, tämä merkitse nykytilanteessa todennäköisesti tiettyä lisäystä raiskattujen tyttölasten määrään. Jos on mahdollisuus valita tilastollisesti hyvin käyttäytyviä tilastollisesti huonosti käyttäytyvien sijaan, kai se on ok. Kategorinen kielto olisi ehkä turhan tyly. Ehkä on hyvä järjestää asiat joustavasti, kuten vaikka nykyiseen tapaan, jossa Schengen-alueelta ja EU-maiden kansalaisille on jokseenkin vapaa pääsy, mutta monista muista maista tulevat joutuvat ensin anomaan viisumin. Koska yksilöitä ei tunneta tarkasti, heidän lähtömaansa ja kulttuurinsa voi joskus vaikeuttaa (kunnon ihmistenkin) viisumin saantia.

Suomen aiempi pieni muslimiväestö on ollut täysin ongelmaton ja kunnioitettu kansanosa. Nyt tilanne on valitettavsaasti muuttumassa. Kyse on myös yhteiskunnan kehittämisestä. Näissä raiskauskysymyksissä vertailumaaksi voi ottaa Englannin. Siellä raiskauskulttuuri on vakiintuneempaa ja levinneempää kuin Suomessa. Suomessa ongelmien korjaamiseksi on ehdotettu esimerkiksi parempaa kotouttamista. Tuolla alalla on varmasti parannettavaa. Mutta toisaalta Englannissa raiskauksiin syyllistyvät myös maassa syntyneet ja pitkään oleskelleet. On siis todennäköistä, että paremmalla kotouttamisella tilannetta ei voi kokonaan ratkaista. Kyse voi olla myös siitä, että yhteiskunta ei pysty sulauttamaan kovin suurta määrää tulokkaita ilman että jotkut sen hyvät ominaisuudet kärsivät.

Se ei liene kenenkään etu, että joukkoraiskauksista ja kaduilla pelkäämisestä tulee Suomessa arkipäivää. Tällä perusteella voi kai ajatella, että Suomen valton tehtävä on kehittää yhteiskuntaa hallitusti, ja tämä hallinta voi pitää sisällään myös maahantulon rajoittamista silloin, kun se on maalle, sen kansalaisille ja maan kehitykselle ilmeisen haitallista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #79

Kulttuurin lisäksi on olemassa muita tunnettuja riskitekijöitä, jotka vaikuttavat rikollisuuteen. Kaikissa kulttuureissa miehet vastaavat leijonanosasta väkivalta- ja seksuaalirikollisuudesta. Sukupuolen lisäksi riskitekijöitä ovat ikä (nuoret miehet ovat väkivaltaisimpia) sekä asunnottomuus, matala koulutus, alhainen sosiaalinen asema, pienet tulot ja naimattomuus. Yksinäisten nuorten miesten turhautumisella onkin tutkitusti hyvin vahva korrelaatio väkivaltaiseen käytökseen kaikissa yhteiskunnissa. Arabimaissa nuorten miesten työttömyys ylittää reilusti globaalin keskitason, ja tulevaisuudennäkymät ovat erittäin synkät. Saman ilmiön näkee, kun katsoo yksinäisten suomalaisten nuorten miesten väkivaltatilastoja 1970-luvun Ruotsissa. Kun yhtälöön lisätään vielä äärimmäisen patriarkaalinen kulttuuritausta, on resepti ongelmiin valmis. Mikään näistä tekijöistä ei tietenkään tee kenestäkään raiskaajaa yksin tai yhdessäkään, mutta riskit tutkitusti kasvavat. Tämä on syytä avoimesti tunnustaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10598218?fbclid=IwAR2sW88...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #81

Tuo on hyvä lista riskitekijöitä. Yksi listasta usein pois jäävä on uskonto. Aihe on herkkä, mutta sekin pitää tunnustaa, että joissain uskonnoissa riskitasot ovat koholla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #83

No ainakin lestadiolaisten ja katolisten keskuudessa on hyvin ikäviä tapauksia ollut. Jostain syystä kukaan nettikirjoittelija ei kuitenkaan niitä ole leimannut pedofiiliuskonnoiksi niin kuin eräs entinen kielitieteilijä islamia. Islam on uskonto, jota harjoitetaan keskenään hyvin erilaisissa kulttuureissa. Esimerkiksi Suomessa on ollut islaminuskoisia tataareja jo 1800-luvulta saakka, eikä heidän sopeutumisessaan valtaväestöön ole ollut mitään ongelmia. Muistetaan myös, että maailman suurin muslimimaa on Indonesia. Kun nyt puhutaan turvapaikanhakijoiden seksuaalirikosepäilyistä, puhutaan pääosin arabien tekemistä epäillyistä rikoksista. YK:n teettämän laajan tutkimuksen mukaan arabimiehistä vain hyvin pieni osa ylipäätään uskoo tasa-arvoon.

Kaikissa kulttuureissa miehet vastaavat leijonanosasta väkivalta- ja seksuaalirikollisuudesta. Kulttuuria ei kuitenkaan voi eikä saa sivuuttaa, kun puhutaan näistä kauheista rikoksista. Silti kuulee usein muistutettavan, että ”tekeväthän suomalaisetkin seksuaalirikoksia”. Tämä on kuitenkin samanlaista whataboutismia (suomeksi ”entäs sitten” -argumentointia) kuin mitä esimerkiksi Donald Trump harrastaa. Kun häneltä kysytään Venäjän kanssa vehkeilystä, Trumpin vakiovastaus on: ”entäs Hillary – katsokaa hänen sähköpostejaan”! Toinen ei kuitenkaan sulje pois toista. Kukaan ei ole väittänyt, että turvapaikanhakijat olisivat tuoneet seksuaalirikollisuuden Suomeen, jossa ennen ei oltu moisesta kuultukaan. Seksuaalista väkivaltaa on aivan jokaisessa maailman maassa. Tilastot puhuvat kuitenkin aivan selvää kieltä: kysymys on nyt uudesta, erillisestä ilmiöstä. Siksi siitä pitää pystyä puhumaan myös sellaisena.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #85

Lestadiolaisten piiristä paljastui hiljattain peiteltyjä lasten hyväksikäyttöjä. Tuon voi ainakin toivoa olevan horjahdus (tosin pitkään kestänyt), joka ei toistu. Katoliset ahdistelivat kirkon piiriin joutuneita lapsia. Siellä paljastuksia on ollut sen verran, että voi jo ajatella tuon menon olleen jo kirkkoon juurtunutta. Peittelyä mukana myös siellä. Islamissa tilanne on hieman toisenlainen. On tyypillistä, että rikokset kohdistuvat toisten uskontojen jäseniin, ei omiin. Tuota ilmiötä on alettu kutsua pedofiiliseksi, vaikka kyse ei olekaan yleensä alle murrosikäisistä lapsista. Lapsista kuitenkin. Edellisistä tapauksista poiketen toiminta liittyy myös uskonnon virallisiin oppeihin. Islam katsoo kaikkien murrosiän saavuttaneiden tyttöjen olevan jossain mielessä aikuisia. Siksi alaikäisiin sekaantuminen ei ole uskonnon näkökulmasta kovin ongelmallista. Islamin opeissa on myös kohtia, joiden voi tulkita tarkoittavan lupaa raiskata pyhässä sodassa tai lupaa kohdella ("moraalittomasti pukeutuvia") ei-muslimeita muslimeita huonommin.

Kristinuskossa ja islamissa esiintyvää tyttöjen (ja naisten) hyväksikäyttöä verratessa yksi asetelmallinen ero on siis siinä, että ainakin jotkut muslimit voivat tulkita islamin hyväksyvän tällaiset teot. Kristinuskossa tuollaista riskiä ei taida olla. Kristittyjen teot ovat noissa tapauksissa kohdistuneet omaan yhteisöön. Muslimien teot lähinnä muihin. Tässä mielessä muslimien maahanmutto on ongelmallisempaa kuin noiden muiden ryhmien.

Kaikissa yhteisöissä omien tekemiä rikoksia saatetaan piilotella. Islamissa lisäongelmia voi tulla siitä, että oppiin kuulluu se, että vääräuskoisten kanssa ei voi liittoutua oikeauskoisia vastaan. Näin ilmiannot voivat jäädä vähäisiksi ja raiskauskulttuurin poisjuurruttaminen tehottomaksi. Kristityissä piireissä tilanteen korjaamiseen riittää helpommin tilanteen paljastaminen ja korjausten vaatiminen. Islamissa vastassa on valitattavasti myös opillisia asioita, joita ei voi helposti korjata. Oppien mukaan koraanin 1400-vuotta vanhat käytännöt tulee hyväksyä sellaisinaan. Tietenkin valtaosa muslimeista elää maan lakien mukaan, mutta näyttää siltä, että osa joukosta katsoo oikeudekseen asettua maan lakien yläpuolelle.

Kuten todettu, Suomen perinteiset muslimit ovat varsin asiallinen suomalaisten joukko. Indonesian muslimit eivät myöskään ole tiettävästi olleet vahvasti edustettuina muslimien raiskausjengeissä ja muissa väkivaltaisissa uskonnollisissa jengeissä Euroopassa. Taitaa kuitenkin olla niin, että näissä jengeissä uskonto on merkittävämpi selittävä taustatekijä kuin kotimaa. Englannissa suurin ongelmaryhmä ovat pakistanilaiset. Eivät siis arabit, joten arabikulttuurin tiliin näitä ei voi laittaa. Oletan että jengeissä ei esiinny juurikaan noiden maiden muiden uskontojen edustajia. Englannissa (missä muitakin on runsaasti tarjoilla) en muista kuin yhden muun uskonnon edustajan osallistuneen raiskausjengien toimintaan (muitakin voi olla, mutta merkityksetön määrä kuitenkin). Islamilla on tunnetusti myös muita yleisempiä ongelmia naisten aseman sunteen (voivat periytyä osin myös paikallisista tavoista, mutta islam on helpompi yhdistävä selitys).

Maahanmuuttoon liittyviin riskitekjöihin palatakseni, se että joku on kristitty tai katolinen tai lestadiolainen ei taida olla kovin suuri riskitekijä. Islamilaisuus on selvästi merkittävämpi. Sitä en tiedä, mitä tilastot sanovat uskonnottomien ja muiden uskontojen seksuaalirikoksista verrattuna kristittyihin. Jos keskitytään raiskausjengeihin, (Euroopan) tilastot puhuvat pahasti islamia vastaan. Joissain muissa seksuaalirikosten kategorioissa muslimit voivat olla varsin säyseitäkin, sillä islamin ankara laki ja perinteet voivat olla joissain tapauksissa myös seksuaalirikoksia ehkäisevä tekijä (esimerkiksi homoraiskauksia ei taida esiintyä).

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #86

"Poliisi tiedottaa julkisuuteen melko harvoin seksuaalirikostutkinnoista.

Viime viikkoina Oulun poliisi on kuitenkin tehnyt poikkeuksen ja tiedottanut hyvin aktiivisesti meneillään olevista seksuaalirikostutkinnoistaan.

Mitä poliisin tiedottaminen on saanut aikaan?

Hyvää ja huonoa.

Hyvää on se, että kouluissa ja kodeissa on puhuttu runsaasti sosiaalisen median vaaroista. Todennäköisesti moni nuori osaa toimia sosiaalisessa mediassa varovaisemmin kuin tähän asti.

Mitä huonoa Oulun poliisi on saanut aikaan?

Paljonkin.

Monen mielikuvissa Oulusta on tullut pahuuden pesä, jossa turvapaikanhakijat raiskaavat lapsia minkä ehtivät.

Poliisin tiedottaminen on lietsonut pelkoa, kauhua ja vihaa myös muualla kuin Oulussa.

Ulkomaalaistaustaiset henkilöt ovat yliedustettuina poliisin tilastoissa seksuaalirikostutkinnoissa. Mutta viime aikoina monelta on hämärtynyt se tosiasia, että suurin osa seksuaalirikosepäillyistä on edelleen suomalaisia.

Ylen saamien tietojen mukaan Oulun poliisissa on alettu miettiä, menikö tiedottaminen liian pitkälle."

https://yle.fi/uutiset/3-10602010?fbclid=IwAR3HVNG...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #89

En ole havainnut poliisin tiedottamisessa mitään ylilyöntejä. On kai ollut tärkeää tiedottaa, koska monet nuoret ovat vaarassa joutua rikosten uhreiksi. Vaikeneminen olisi vastuutonta. En ole kuullut tiedottamisesta koituneen mitään kohtuuttoman vakavaa esimerkiksi muille maahanmuuttajille. Kaikki hyvin toistaiseksi (rikoksia lukuunottamatta).

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #90

No ei tässä ole kauan siitä kun uutisissa kerrottiin että jonkun kotiin oli hyökätty vain siksi että mies on ulkomaalainen. Eipä tarvinnut kauan odottaa kun joillakin keitti yli. Olisin niin mielelläni ollut väärässä.

”Onhan se selvää, että esimerkiksi Oulun tapaukset ovat nostaneet vihaa, mutta ei ole hyväksyttävää, että noin järein asein käydään viattomien kimppuun, sellaisten joilla ei ole mitään yhteyttä noihin tapahtumiin”, nainen sanoo.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005965111.html?u...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #93

Joku on siis sanonut, että Oulun tapahtumat ovat voineet vaikuttaa taustalla siihen, että oven läpi on ammuttu. Taustoista en tiedä. Hyvä ettei käynyt pahemmin.

Tuota valitsemaasi linjaa ei voi kuitenkaan edetä kovin pitkälle, sillä kaikenlaisia rikoksia tapahtuu koko ajan, mutta kaikista tiettyyn ryhmään kuuluviin henkilöihin kohdistuvista rikoksista ei oikein voi syyllistää kaikkia, jotka ovat keskustelleet muiden kyseiseen ryhmään kuuluvien tekemistä muista rikoksista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #104

Niin, se nainen jonka oven läpi anmuttiin. Tietysti se on vain valistunut arvaus, mutta hullumpiakin teorioita on kuultu. Olipa syy mikä tahansa, tuollaista ei saa tehdä. Ovathan jotkut syyllistäneet kaikki irakilaisia siitä että kaikki irakilaiset raiskaavat. Tai siis jos tarkkoja ollaan, niin puoli prosenttia raiskaa. Kyllä ne kaikki pitää maasta karkoittaa että se puolikin prosenttia tulee karkoitetuksi.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #105

> Ovathan jotkut syyllistäneet kaikki irakilaisia siitä että kaikki irakilaiset raiskaavat.

Kuka esimerkiksi?

> Kyllä ne kaikki pitää maasta karkoittaa että se puolikin prosenttia tulee karkoitetuksi.

Kuka sanoo näin?

Puhut mielestäni vähän turhan yleistäen ja vähä turhan paljon kuviteltujen hahmojen mielipiteistä. Luulen että normisuomalaiset eivät ole aivan noin yksioikoisia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #89

Vihreille tuntuu olevan kovin tärkeätä aina mainita, että suurin osa epäillyistä on suomalaisia. No Helsingissä suurin osa on jo ulkomaalaisia. Hyvin pian sama tilanne koskee koko maata, jos maahanmuuttopolitiikka jatkuu samanlaisena.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #92

Vihreille on hyvin tärkeää puhua totta. Kaikille se ei ole tärkeää, esimerkiksi Jussi Halla-ahoa kuunnellessa on vaikea tietää missä kohtaa pelkkä tietämättömyys loppuu ja älyllinen epärehellisyys alkaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #94

Ja silti harrastat tässäkin ketjussa, sekä valehtelua, että älyllistä epärehellisyyttä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #97

En kumpaakaan, Jyrki hyvä. Mutta Halla-aho puhui läpiä päähänsä viimeksi eilen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #106

Väitit, että ulkomaalaisten osuus raiskauksista on 3%, vaikka tilastot kertovat osuuden olevan kymmenkertainen. Siis todella tökerö vale, jonka jokainen voi helposti tarkistaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #112

Taisin jo sanoa, että nolla jäi vahingossa pois. Jokaiselle sattuu virheitä. Valehteleminen on eri asia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #86

Miksi suostumuskampanja ei herättänyt kovin suurta mielenkiintoa? Miksi lestadiolaisten lasten hyväksikäytöstä ei meluttu eikä katolilaisten? Miksi lessu Sipilää ei pantu vastuuseen lasten hyväksikäytöstä? Miksi katolilaista Soinia ei pantu tilille katolisten pappien lasten hyväksikäytöstä? Miksi vasta nyt asia on tapetilla kun lasten hyväksikäyttäjät ovat muuta kuin kalpeanaamasuomalaisia? Vastausyritys: Kohu perustuu äärikonservatiivisen patriarkaaliseen miesmalliin, jossa Suomen miehen pitää suojella Suomen neitoa kaikilta suomalaisuutta uhkaavilta muukalaisilta!

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #96

Mainitset lestadiolaisten ja katolilaisten hyväksikäytöt antamatta mitään viitettä noihin tapauksiin. Ilmeisesti oletat, että kaikki jo tuntevat nuo tapaukset. Ja niinhän asia onkin, koska noista asioista on meluttu niin moneen kertaan ja niin perusteellisesti, että voimme olettaa kaikkien suomalaisten muistavan nuo tapaukset. Oletko sitä mieltä, että Oulun tapahtumista olisi jo vaiettava, lyhyehkön keskustelun jälkeen? Olisiko keskustelu noista muista pitänyt lopettaa samaan tapaan? Minusta lasten hyväksikäytöt ovat siksi vakava asia, että asiasta on hyvä keskustella, jotta vastaavaa ei enää tapahdu.

Jos kannatat sitä, että Spilä, Soini ja kaikki muutkin noihin uskonhaaroihin jollain tasolla sidoksissa olevat pitäisi laittaa vastuuseen noiden uskonhaarojen puitteissa tapahtuneista väärinkäytöksistä, varmaankin kannatat myös sitä, että kaikki Suomessa asuvat muslimit pannaan vastuuseen Oulun tapahtumista. Minusta keskustelussa on asiaan suoraan liittymättömien henkilöiden syyyllistämisen sijaan oleellisempaa keskustella noiden ilmiöiden taustoista ja mekaniikasta, jotta osaamme estää vastaavat tapahtumat jatkossa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #103

"Minusta keskustelussa on asiaan suoraan liittymättömien henkilöiden syyyllistämisen sijaan oleellisempaa keskustella noiden ilmiöiden taustoista ja mekaniikasta, jotta osaamme estää vastaavat tapahtumat jatkossa." Juuri tätä olen koko ajan yrittänyt sanoa. Menihän se lopulta perille.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #107

Kovasti kuitenkin julkistat Sipilän ja Soinin nimiä näissä yhteyksissä. Ja voi saada senkin mielikuvan, että välttelisit jonkin verran keskustelua islamin oppien ja Oulun tapahtumien yhteyksistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #117

Ahaa, nuolaisin ennen kuin tipahti. Et ollutkaan ymmärtänyt mitään. Voi voi.

Itse asiassa vuonna 2017 raiskaukseen syyllistyneistä 30 % oli ulkomaan kansalaisia. Lähi-Idästä ja Afrikasta peräisin olevat ovat yliedustettuina seksuaalirikoksista syytetyissä. Alueelta tulleista vain harvaa on kuitenkin epäilty raiskauksesta. Suomessa asuvista irakilaisista viisi tuhannesta oli syytettynä raiskauksesta tai lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2017. Toisin sanoen 99,5 % irakilaisista ei ole ollut syytettynä näistä teoista. Siksi on väärin ja haitallista hyljeksiä näitä 99,5 % irakilaisista mahdollisina raiskaajina. Yhtä hyvin voisimme sanoa että kaikki miehet ovat potentiaalisia raiskaajia. Teoriassahan näin toki onkin, ja kaikkihan me toki tiedämme, että käytännössä näin ei onneksi ole.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #86

Se on kyllä söpöä että Jyrki ja sinä tykkäätte niin paljon toisistanne. Jyrki suosittelee kaikkia kommenttejasi. Kukaan muu ei niitä suosittelekaan. Tykkäykset eivät siis kerro kommenttiesi laadusta (sic!) mitään, mutta Jyrkin arvostelukyvystä aika paljon.

Teologi, toimittaja ja terapeutti Janne Villa selvittää kirjassaan Hengellinen väkivalta, kuinka järjestäytynyttä seksirikollisten rinkiä pyöritettiin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon perinteikkäimmän ja suurimman lähetysjärjestön lähetyskodissa ja -koulussa 1960-luvulta aina 1990-luvulle asti.

Tästäköhän se Jussi puhui kun houri jostain pedofiiliuskonnosta?

https://blogit.apu.fi/anzionmukaan/suomalaisten-ka...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #122

En minä kaikkia peukuta, vain niitä, joissa Juho jauhottaa sinut pahasti. Taidat olla aika yksinkertainen, kun kuvittelet, että monta päivää vanhan blogin kommentteja muut, kuin langassa mukana olevat lukevat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #127

Juho nyt ei koskaan ole pystynyt jauhottamaan kuin itsensä. Miksi et muuten ikinä kirjoita mitään itse mutta riekut joka puheenvuorossa huutelemassa asian vierestä?

Ja sitten on sellaisia poliitikkoja joiden blogeja ei pääse omalla nimellä ja kuvalla ollenkaan kommentoimaan, mutta nimettömien ja kuvattomien höpöhöpöjutut kyllä roikkuvat häntänä perässä. Ehkä he voisivat laittaa avoimesti linjakseen: Hyväksyn vain asiattomat kommentit.

Kaisa näkyy taas hyväksyvän kaikki, oli asiaa tai ei. Siksi sinä ja Juhokin saatte täällä kukkoilla kuin Kieku ja Kaiku.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #127

Tämä on luetuimpien joukossa edelleen. Se on hienoa että mainostat vihreitä näin ansiokkaasti.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #172

No se on kiva. Hyvähän se on, että Vihreienkin ajatukset ovat esillä. Lukijat saavat sitten itse päättää ovatko ne kannatettavia vai ei. Oli tässä Hernbergin kirjoituksessa asiaakin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #79

Ja asian vierestä mennään että suhahtaa. Laatua (sic!) ei ole kuin nimessä (tai nimimerkissä).

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Toivomme, että perheväkivallan uhreihin kiinnitettäisiin enemmän huomiota.

Terhi Heinilä, Naisjärjestöjen keskusliitto

https://yle.fi/uutiset/3-8493854?utm_source=facebo...

Tässä taas yksi esimerkki siitä, mihin pitäisi ohjata resursseja hätäkokousten sijaan... joidenkin mielestä on tärkeämpää reissata Ouluun hössöttämään kuin tukea naisia ihan aikuisten oikeasti.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Mitä hyötyä naisille on lisärahasta kun tiedetään, että ne voidaan pois aavikolta, mutta aavikkoa ei saada pois heistä. Edes YK ei pystynyt löytämään Afrikasta kunnollisia rauhanturvaajia vaan raiskauksiin sekaantuvan epämääräisen sakin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Yritä vielä uudestaan. Mistä aavikosta horiset?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kaisa Hernberg: "Samoin kuin muutama vuosi sitten järkyttivät uutiset vanhoillislestadiolaisten keskuudessa tapahtuneista seksuaalirikoksista ja niiden peittelystä. Olen miettinyt, viitsinkö kirjoittaa mitään Oulun tapauksiin liittyen, koska tuntuu, että koko keskustelu hyväksikäyttää niiden rikosten uhreja. Että keskusteluun osallistumalla minäkin roikun siellä samalla haaskalla ja estän niitä tyttöjä toipumasta rauhassa."

"Lestadiolaisten johtomies, pääsihteeri Tuomas Hänninen sanoo, että koko yhteisön esittämä anteeksipyyntö ei voi tulla kysymykseen, koska silloin leimataan koko liike." https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/05/25/lestadiol...

Vanhoillislestadiolaiset lapsiuhrit paljastuivat 2010, vältettiinkö silloinkin lapsiuhrien "raiskaamista" julkisuudessa uudelleen, asia vaimeni ja saa jatkua edelleen? Näinkö on toimittava myös Oulun tapauksissa edelleen? Siksikö Vihreiden Hautala vaikenee, joka julisti Vihreiden olevan feministinen puolue? Samoin Naisasiaunioni vaikenee?

Onko rakenteellinen, valtiovallan suojelema, lasten seksuaalinen väkivalta fundamentalistisissa uskonnnollisissa yhteisöissä lain yläpuolella, koska sillä on suojelijoita vallan huipulla? Mikael Pentikäinen, lestadiolainen, oli tuolloin päätomittajana HeSarissa, Keskustassa heitä on paljon, kuten pääministerimme Sipilä, miten tämä asianlaita vaikuttaa? Entä YK:n ihmisoikeusneuvoston linjaus, joka palvelee fundamentalistien intressejä?

"26. maaliskuuta 2009 YK:n ihmisoikeusneuvosto hyväksyi päätöksen, jonka mukaan julkinen uskonnon halventaminen on ihmisoikeusrikkomus. Pakistanin tekemää aloitetta puolsi 23 maata, vastusti 11 ja 13 äänesti tyhjää." https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistyneiden_kansak...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mistä vihreiden Hautala vaikenee?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Fundamentalististen uskontojen rakenteellisesta lasten käytöstä aikuisten seksuaalisiin tarpeisiin. Kun Heidi avasi suunsa perheväkivallasta, koko Suomi kampanjoi.

Uskonnollinen fundamentalismi näkyy olevan tabu toleranssipolitiikan äärilaidalla, jota Naisasiaunioni edustaa.

En halunnut vastata, koska vastaus kysymykseesi oli kommentissa. Mutta kun olen vain suullisen ilmaisun ammattilainen, niin kirjallinen voi olla epäselvää, joten täsmensin. En aio jatkaa saivartelua tämän enempää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #125

Seksualirikollisuuden kulttuuristava analyysi sivuuttaa tyystin sen tosiasian, että esimerkiksi Suomeen saapuneilla irakilaisilla turvapaikanhakijoilla ei ole taustallaan jaettua kulttuurista (arvojen, normien, traditioiden ja uskomuksien) kenttää, joka selittäisi mielekkäästi seksuaalirikollisuutta. Näitä nuoria irakilaismiehiä yhdistävä tekijä on kasvaminen läpensä militarisoituneessa ja silmittömän väkivallan täyttämässä yhteiskunnassa. Osa selvisi oirehtimatta, osa ilmiselvästi ei. Viimeisen 30 vuoden aikana Suomeen saapuneita irakilaisia yhdistää kokonaisuudessaan ainoastaan yksi jaettu yhteiskunnallinen tekijä: se että he ovat päättäneet jättää taakseen kotimaan kaaoksen. He edustavat vuosikymmeniä kestäneen väkivallan eri vaiheessa lähteneitä irakilaisia ja muodostavat koulutustasoltaan, varallisuudeltaan, yhteiskunnalliselta asemaltaan, poliittisilta mielipiteiltään sekä etnisiltä ja uskonnollisilta taustoiltaan hyvin kirjavan joukon maan kansalaisia. Irakista on saavuttu Suomeen sukupolvi sukupolvelta hyvin erilaisissa tilanteissa: osa pakeni Saddamin ajan poliittisista vainoa, toiset Persian lahden sodan jälkeistä kaaosta, seuraavat jättivät taakseen 12-vuotisen taloussaarron kurimuksen. 2003 vuoden miehityssota ja sitä seuraava uskontokuntakohtainen väkivalta ja lopulta ISISin miehitys ajoivat taas uudet pakolaiset liikkeelle. Lopulta käsillä oli 2015 vuoden pakolaisaalto. Tämän aallon mukana Suomeen saapui pääosin 18-30 vuotiaita nuoria miehiä, jotka syntyivät 1980-1990 luvun taitteen ja uuden vuosituhannen välisenä ajanjaksona. Heidän varhaislapsuuttaan jäsensi kaksi suuren mittaluokan draamaa. Irakin 18 hallintoalueesta 15 käytännössä kaatui Basran kaupungista alkaneen kansannousun seurauksena vuonna 1991. Saddamin valta oli kaatumassa, mutta armeija iski verisesti takaisin. Sadat tuhannet shiat pakenivat Saudi Arabian puolelle, viettivät vuosia autiomaahan nousseilla leireillä onnekaimpien päästessä kiintiöpakolaisina länteen.

Toimituksen poiminnat